Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
5°C
NED.
20°C
8°C
Oceni objavo

Prvi šolski dan

Prvi šolski dan je vedno nekaj posebnega. Morda za že izkušene šolarje in njihove starše navzven niti ne, pa vendarle vsakokrat in za vsakogar pomeni nov začetek. Posebej pomemben in slavnosten pa je za prvošolce. Tako je bil ponedeljek, 2. september 2019 tudi v Osnovni šoli Matije Valjavca Preddvor prazničen: šolski prag je prvič prestopilo 12 deklic in 26 dečkov. Ob spremstvu staršev so se zbrali v glasbeni učilnici, kjer so jim lep sprejem pripravili starejši učenci in učenke, še posebej pa so jih navdušili sedmošolci z uprizoritvijo Mojce Pokrajculje. Šolarčke in starše sta nagovorila tudi ravnatelj Bogdan Sušnik, ki je izrazil željo, da bi veselje otrok nad šolo trajalo čim dlje, in župan Rok Roblek, ki je prvošolčkom podaril slikanice Mravljica Sanja in poudaril, da je vsakdo – tako kot mravljica v pravljici – lahko najboljši na nekem področju. Nato so šolarčke sprejele učiteljice in jih pospremile v učilnici, kjer so preživeli prvo učno urico, starši pa so medtem dobili najpomembnejše napotke za prve dni pouka ter v sproščenem druženju izmenjali občutke.

Ob prvem šolskem dnevu sta ravnatelj in župan obiskala tudi Podružnično šolo Kokra, kjer imajo letos enega prvošolčka, vseh učencev pa je 13. Tudi tu je bil prvi dan slovesen: po srečanju z najpomembnejšima možema šole in občine so otroci - nekateri kot igralci, drugi kot gledalci - uživali v predstavi Kdo je napravil Vidku srajčico, nato pa so izdelovali ovčke in pajke. 
Osnovno šolo Matije Valjavca Preddvor s podružnicama v Kokri in na Jezerskem, kjer imajo letos 33 učencev, od tega 8 prvošolcev, sicer v tem šolskem letu obiskuje 445 učencev.
P. L. Premru
Foto: Arhiv OŠ

Oglejte si tudi