Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
-2°C
PON.
11°C
0°C
Oceni objavo

Preddvorski šahisti uspešni na balkanskem posamičnem prvenstvu mladih v šahu

Šesterica učencev šahovskega krožka Osnovne šole Matije Valjavca Preddvor je uspešno zastopala Preddvor in Slovenijo na balkanskem prvenstvu mladih šahistov, ki je potekalo v soboto in nedeljo, 24. in 25. marca 2018, v Blacu v Srbiji. Na mednarodnem turnirju so se pomerili s šahisti iz Srbije, Hrvaške, Turčije, Bolgarije, Makedonije ter Bosne in Hercegovine.

V konkurenci fantov letnik 2007 in mlajši je Miha Šlibar zmagal z 8 točkami iz 9 partij. Drugi je bil njegov brat Luka Šlibar (7,5 točk). Tudi ostali fantje iz OŠ Preddvor so dobro igrali: Aljaž Podpeskar je dosegel 4,5 točke, Andrej Bone 4 točke in Luka Ekar 3 točke. V konkurenci deklic 2007 in mlajše je Preddvor zastopala Teja Prestor, ki je dosegla 4 točke. Mentor mladih preddvorskih šahistov Matjaž Šlibar je zelo zadovoljen z nastopom vseh mladih šahistov na njihovem prvem mednarodnem turnirju: »Ponosen sem nanje, zares so se vsi zelo dobro držali. Hvala županu Miranu Zadnikarju za podporo, pa tudi podžupanu Janezu Brolihu in ravnatelju Bogdanu Sušniku za spremstvo in spodbude, pa seveda Janezu Polajnarju za varno in prijetno vožnjo.«  

Rezultati turnirja so na povezavah:

http://chess-results.com/tnr341711.aspx?lan=1&art=1&turdet=YES&flag=30

http://chess-results.com/tnr341709.aspx?lan=1&art=0&turdet=YES&flag=30

Vabljeni tudi k ogledu priloženega prispevka, ki je bil objavljen v srbskih medijih.

Sodelovanje mladih preddvorskih šahistov na balkanskem prvenstvu je v okviru prijateljskega sodelovanja z Občino Blace podprla Občina Preddvor.

Oglejte si tudi