Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
14°C
0°C
Oceni objavo

Špela Šavs bo tekla za Junake 3. nadstropja

Ultramaratonska tekačica Špela Šavs iz Preddvora se v teh dneh podaja na tek okoli Slovenije. In to ne kar tako, sama zase. V organizaciji in s sodelovanjem Lions kluba Kranj bo dva tedna meseca septembra - meseca ozaveščanja o otroškem raku - tekla za Junake 3. nadstropja. Na 1.100 kilometrov dolgo dobrodelno pot se bo podala v petek, 3. septembra 2021, ob 8.00 izpred Osnovne šole Matije Valjavca Preddvor. Na pot jo bodo pospremili preddvorski župan Rok Roblek, predsednica LK Kranj Mojca Lončarski, učenci in učitelji šole, v pozdrav in podporo pa ji vzdolž Šolske ulice lahko pomahamo tudi ostali občani. Špelo lahko podpremo tudi tako, da z njo pretečemo kak košček poti, kje jo bo vodila, si lahko ogledate na priloženi sliki. V naših krajih jo bomo lahko pozdravili tudi na zadnji etapi, ko bo z Jezerskega tekla na cilj v Kranju.

V času dobrodelnega teka bo potekalo zbiranje sredstev za društvo Junaki 3. nadstropja. Prispevek lahko nakažete na TRR Lions kluba Kranj SI56 0700 0000 0709 548 - namen Junaki 3.nadstropja ali pa s SMS - JUNAKI5 na 1919 .

Zbrana sredstva bodo namenili za prenovo sobe za starše na hemato-onkološkem oddelku Pediatrične klinike, ki jo bodo uredili tako, da bo bolj uporabna in prijetna.

Več o Društvu Junaki 3. nadstropja:

Domov - Junaki 3. nadstropja (junaki3nadstropja.si)

Otroci z rakom - Junaki 3. nadstropja (možnost vklopa podnapisov) - YouTube

 P. L. P.

vir: spletna stran občine Preddvor, 30.8.2021

Oglejte si tudi