Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Prostovoljci Rdečega križa Kranj obiskali Dom starostnikov Preddvor

Mednarodni dan starejših, ki je bil 1. oktobra, smo obeležili tudi v RKS OZ Kranj. Dejstvo, da je ob koncu leta 2015 bil vsak tretji Slovenec star več kot 65 let, je precej zgovorno. Starejši so še vedno precej aktivni, pomemben pa je naš odnos do njih. Ob mednarodnem dnevu starejših tako organiziramo delavnice in konference, domovi za starejše imajo dan odprtih vrat in prav zato jim pripravimo prijetna presenečenja v obliki druženja z mladimi. Vse pomembnejši je slogan »aktivno in zdravo staranje«, torej kvalitetno in dostojno staranje.

V ponedeljek, 15. oktobra 2018 smo prostovoljci RKS OZ Kranj in KORK Preddvor, obiskali oskrbovance v DOS Preddvor v Potočah. Pripravili smo jim srečanje s kulturnim  programom in jih tudi prisrčno obdarili.

V dopoldanskem času smo organizirali medgeneracijsko srečanje: oskrbovanci doma skupaj z mladimi člani RKS OZ Kranj so spekli slastno dišeče pecivo. Del peciva smo namenili brezdomcem iz kranjske razdelilnice hrane, del pa za popoldansko srečanje z oskrbovanci v domu oskrbovancev Preddvor.

V kulturnem programu so nastopili Luka Markič s harmoniko in ženski pevski zbor Josipine Turnograjske Društva upokojencev Preddvor, program pa je tudi tokrat spretno povezovala Marjana Podpeskar. Vse skupaj pa sta nagovorila predsednik RKS OZ Kranj Marjan Gantar in direktorica DSO Preddvor Andreja Valant.

Popoldanski čas je tako vsem oskrbovancem, minil v prijetnem druženju z mladimi, nastopajočimi in zabavnim kulturnim programom, hkrati pa smo vsem oskrbovancem razdelili tudi priložnostna darila.

RKS OZ KRANJ

Oglejte si tudi