Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-2°C
JUTRI
12°C
1°C
Oceni objavo

Olimpijske igre naše čete

Poletje se počasi končuje in ja, bilo je polno čudovitih skavtskih dogodivščin. Za nami so trije poletni tabori; eden za četo (15. 7. – 21. 7.), eden za klan (22. 7. – 30. 7.) in na koncu še prav poseben (zgodi se le na nekaj let) vseslovenski tabor skavtskih voditeljev (5. 8. – 11. 8.).

Trenutno najmlajši člani so spoznavali vrednote in načela olimpijskih iger. Podnevi so se urili v različnih športih, rokovanju z orodjem in si kuhali v naravi,  ponoči pa stražili svoj tabor in ogenj. Vse noči so prespali v šotorih (jaboree), ki so si jih sami postavili. Tudi hrana je bila pripravljena na ognjiščih, ki so si jih sami zgradili iz sušic in ostalih naravnih materialov. Poleg nekaterih prask, so jim ostali sami lepi spomini na poletno druženje v divjini.

»Biti skavt je čudovito! Čudovito je, ko se zaveš, da si med svojimi skavti nepogrešljiv, nenadomestljiv in da te potrebujejo – takega kot si!« Te besede je med drugim zapisala Dobrosrčna puma - ena od izvidnic preddvorske čete Luksurioznih lupinic stega Preddvor1.

Celoten članek pa si lahko preberete na naši spletni strani in facebooku.


Bodite pripravljeni!

 

Povezave

Facebook

Oglejte si tudi