Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-2°C
JUTRI
10°C
2°C
Oceni objavo

Dostop za invalide do športnega igrišča pri šoli

Zgornji del športnega igrišča ob Osnovni šoli Matije Valjavca Preddvor, do katerega vodijo stopnice, je po novem dostopen tudi invalidom, saj so uredili klančino. Dela so izpeljali s pomočjo donacije podjetja Goodyear Dunlop Sava tires in skupine tam zaposlenih, ki so kot prostovoljci poprijeli za delo, kot vodja projekta s strani lokalne skupnosti pa je sodeloval Josip Ekar. Idejo o postavitvi klančine je do uresničitve pripeljala občinska svetnica Darja Delavec.

»Kako je sploh prišla zamisel o klančini? Že pred časom mi je Matej Arh, športnik paraplegik iz Mač, pisal, da močno upa, da bodo novi obrazi na čelu občine tudi bolj pozorni do oseb z gibalnimi ovirami. Vprašal je, če je v planu izgradnja klančine pred šolo in je razložil svoje želje. Skupaj z njim in njegovim košarkarskim prijateljem smo si šli pogledat, kako težko dostopajo do igrišča, kjer trenirajo košarko na vozičkih. Povprašala sem župana, denarja v proračunu ni bilo predvidenega. V podjetju Goodyear Dunlop Sava tires, kjer sem zaposlena, so že 5 leto razpisali projekt Better Future -Boljša prihodnost, ker jim je mar za lokalno skupnost oziroma skupnost, kjer živijo njihovi zaposleni. Osebno vedno prijavim projekt in tudi letos sem izkoristila to možnost. V moji ekipi Podpora kupcem smo v večini dekleta, potrebovala pa sem moške roke, zato sem povprašala sodelavce iz sosednjega oddelka, če bi mi pomagali pri izvedbi zamisli, to je izdelave klančine za invalide. Takoj so bili za. Na pomoč so mi priskočili fantje iz prodaje tovornih in potniških pnevmatik ter s skupnimi močmi in pomočjo Josipa Ekarja, kot vodje projekta s strani lokalne skupnosti izgradili klančino. Upamo in želimo, da bo koristila vsem.

Ob tej priložnosti se je resnično potrebno zahvaliti podjetju Goodyear Dunlop Sava tires za donacijo 1000 eur in vsem pridnim rokam, ki so prostovoljno in srčno prijeli v roke kramp lopato in grablje.

Samo s skupnimi močni bomo gradili lepšo prihodnost, mar ne?« je zapisala Darja Delavec.

 

P. L. Premru

Foto: Darja Delavec

Oglejte si tudi