Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
6°C
SOB.
22°C
5°C
Oceni objavo

Varuh človekovih pravic bo v Preddvoru na voljo občankam in občanom

Varuh človekovih pravic Peter Svetina bo v sredo, 2. 10. 2019, s sodelavci prvič v svojem mandatu posloval v Preddvoru.

 Vsi, ki menijo, da so jim kršene pravice in bi jim lahko varuh s sodelavci pomagal, lahko pokličejo na telefonsko številko 030 720 225. To lahko storijo najkasneje do ponedeljka, 30. 9. 2019, do 15. ure in se naročijo na polurni pogovor. Pogovori bodo potekali v prostorih občine na naslovu Dvorski trg 10 v Preddvoru.

Ta dan bo varuh obiskal tudi nekatere institucije v občini, kjer se bo seznanil z njihovim delom in težavami, s katerimi se srečujejo pri uresničevanju pravic ljudi. Srečal se bo tudi z županom Rokom Roblekom in njegovimi sodelavci ter z njimi govoril o prizadevanju občine za spoštovanje pravic občanov.

S  poslovanjem zunaj sedeža se skuša institucija Varuh človekovih pravic Republike Slovenije (Varuh) približati tistim, ki jo potrebujejo. Enkrat na mesec varuh s sodelavci obišče določen predel Slovenije in se pogovori z vsemi, ki bi pri uveljavljanju svojih pravic potrebovali pomoč institucije, ki jo vodi. To obliko dela institucija izvaja že vse od začetkov njenega delovanja leta 1995. Ker je občin v Sloveniji 212, bi vse lahko obiskali v približno 17 letih, zato namen poslovanja ni priti v vse občine, ampak se vsaj regionalno približati vsem, ki bi potrebovali pomoč, pa ne (z)morejo priti v Ljubljano.  

 Nataša Kuzmič, Svetovalka Varuha za odnose z javnostmi

Oglejte si tudi