Logo MojaObčina.si

Preddvor

JUTRI
22°C
5°C
SOB.
23°C
6°C
Deli
2271

Srečanje gorenjskih kolesarjev

Društvo upokojencev Kranj je v sodelovanju s Pokrajinsko zvezo društev upokojencev za Gorenjsko organiziralo tradicionalno vsakoletno kolesarjenje. 31. maja se nas 12 preddvorskih kolesarjev odpeljali iz Preddvora na zbirno mesto  na Slovenski trg v Kranj. Iz vseh gorenjskih društev se nas je zbralo 150 kolesarjev. Od tu je bil določen štart. Razdelili smo se v tri skupine. Za dobrodošlico smo dobili sendvič in vodo, kot darilo pa še svetilko za kolo in nekaj prospektov Kranja.

Pozdravil nas je in zaželel srečno kolesarjenje tudi kranjski župan Matjaž Rakovec in podžupan Robert Nograšek.

Preddvorski kolesarji smo se odločili za srednje težko varianto. Odpeljali smo se skozi stari del mesta, nato čez Kokrški most, po naselju Planina. Pot nas je vodila do Prebačevega, do Voklega, potem  čez novi most preko avtoceste do Šenčurja, nato Trate in naprej do Cerkelj, kjer smo imeli v gostišču »Lipa« postanek in bili postreženi s dobro kavico. Potem smo odkolesarili do Velesovega, zavili desno do Hotemaž, nato do Visokega. Na Visokem smo zavili desno po klancu navzdol preko reke Kokre, pot nas je vodila do vasi Suha, nato do Predoselj in čez Kokrice do Kranjske vojašnice, kjer nas je čakala odlična malica (golaž, polenta in sladica). Na zaključku so  vsakemu sodelujočemu društvu organizatorji podelili priznanje.

Za zares dobro organizacijo gre zahvala Društvu upokojencev Kranj in vsem soorganizatorjem. Veseli smo bili, da se je srečno zaključilo kolesarjenje– brez poškodb.

Anica Celar Gorza

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi