Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
22°C
5°C
Oceni objavo

Preddvorski pohodniki na meddruštvenem pohodu upokojencev gorenjske regije

23. maja 2019 je društvo upokojencev Motnik – Špitalič organiziralo meddruštveni pohod Pokrajinske zveze društev upokojencev gorenjske regije.

Mnogi smo se spraševali, le kje je to in se na pohod prijavi v upanju, da nam domači pohodniki pokažejo lepote svojega kraja. Motnik leži na skrajnem vzhodu gorenjske pokrajine ob poti iz Kamnika čez Tuhinjsko dolino proti Štajerski. Pohoda so se udeležili pohodniki gorenjskih društev upokojencev Kokrica, Preddvor, Šenčur, Kranj, Gorje, Trzin, Naklo, Bitnje, Koroška Bela, Motnik, Jesenice, Kamnik, Radomlje, Žirovnica in Komenda.  Preddvorski pohodniki smo se na pohod odpeljali pred sedmo uro zjutraj s kombijem in osebnim avtomobilom, saj se nas je pohoda udeležilo 13 pohodnikov. Zbor udeležencev je bil na prireditvenem prostoru sredi vasi ob 8. uri, kjer so nam organizatorji razdelili vrečko dobrodošlice s sendvičem in pijačo.

Organizirana sta bila dva vodena pohoda – daljšega se je udeležilo 180 in krajšega 70 pohodnikov.

Krajši pohod je potekal po 3,5 km dolgi »Motniški turistični poti« z informacijami na 11 točkah o zanimivi zgodovini Motnika nekoč in danes ( sramotilni steber – pranger, muzej pritlikavega nosoroga, kužno znamenje, razvaline gradu, Vrbančev kozolec in zbirko starega orodja…).

Daljši, 4-urni pohod je potekal iz Motnika (432 m) na Srobotno in od tam na prelaz Slopi (952 m), ter do Blančeve domačije, kjer so nam organizatorji ponudili topel napitek. Po kratkem počitku nas je potem pot peljala navzdol v dolino Belščice in nazaj proti Motniku.

Ob vrnitvi v Motnik smo se okrepčali s toplim obrokom in pijačo, prijetno utrujene udeležence pa je zabaval ansambel Goti.

Zbrane so pozdravili tudi župan občine Kamnik Matej Slapar, predsednik Pokrajinske zveze društev upokojencev Gorenjske Zdravko Malnar in predsednik društva upokojencev Motnik – Špitalič Ivo Orehovec. Vsa sodelujoča društva so prejela priznanja.

Preddvorski pohodniki smo se zadovoljni odpravili na pot proti domu in ugotovili, da je tako druženje res prijetno in se bomo prihodnje leto prav tako udeležili skupnega pohoda gorenjskih upokojencev.

Zapisala: Mojca Hribernik

Oglejte si tudi