Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
22°C
5°C
Oceni objavo

Pohodniki DU Preddvor po Poti treh zvonov

Pohodniki Društva upokojencev Preddvor smo se zbrali v torek, 5. 12. 2017 ob 9.00 uri v Preddvoru. Bilo nas je 12. V obvestilu nam je vodnik Janez Planinc napisal,  da gremo ta dan v neznano. Bili smo radovedni. Rekel je samo, peljali se bomo proti Tržiču. In smo se, ustavili pa smo se v Žiganji vasi, kjer smo parkirali.
Vodnik nam je izdal skrivnost in nam povedal, da bomo šli po Poti treh zvonov.

To pot so postavili domačini in običajno poteka med Sebenjam in Novaki pod Golnikom in Žiganjo vasjo. Pot je dolga 9 km in je nezahtevna. Mi pa smo malo obrnili smer in smo jo mahnili Iz Žiganje vasi. Gozdna pot je lepo urejena, malo smo morali paziti, ker je bilo na nekaterih delih malo poledenela. Ustavili smo se pri vsakem križu, pozvonili, vsak si je nekaj zaželel. Pri teh križih obiskovalci puščajo razne podobice, kipce, sveče … v upanju, da bodo v priprošnji uslišani. Srečali smo tudi domačinko, ki je ob tretjem križu in zvonu postavila jaslice – zelo lepo. Pot nas je vodila po lepoti gozda proti Žiganji vasi. Ustavili smo se sredi vasi pri cerkvi sv. Urha. Ob cerkvi stoji nad 500 let stara lipa, ki ima 7,30 m obsega. Tudi mi smo objeli lipo, bilo pa nas je premalo, da bi naredili krog.

S parkirišča smo se odpeljali do gostilne Bajt v Seničnem, kjer nas je čakala dobra malica. To je stara gostilna, sega v leto 1871, bila je znana kot furmanska gostilna. Gostilničar je vsakemu pohodniku podaril obesek pikapolonice za srečo.

Bil je lep sončen dan. Čudovit pogled na Kalmiško Savinjske Alpe, Karavanke, Julijce – prekrasen pogled pa je bil na Triglav. Dan, ko bi ga narisal sam slikar.

Naslednji pohod, ki bo 19. 12. 2017 pa bomo pohodniki presenetili našega vodnika Janeza. To pot bomo organizirali pohodniki v neznano. Prepričani smo, da bo Janez presenečen.

Oglejte si tudi