Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
2°C
NED.
13°C
-1°C
Oceni objavo

Plamenke so znova navdušile s prazničnim koncertom v Preddvoru

Plamenke skupaj prepevamo že sedmo leto. Naša zborovodkinja je Sonja Puzin.  V tem času se je v našem repertoarju zvrstilo mnogo različnih pesmi,  stalnica so ljudske, zimzelene popevke in Avsenikove pesmi,  vsako leto pa se preizkusimo tudi s kakšno v drugih jezikih. Naše nastope s klavirsko spremljavo bogati odličen korepetitor Aleš Leben.

Letos smo v nedeljo, 7. januarja dvakrat dodobra napolnile dvorano preddvorskega kulturnega doma. Vedno smo najbolj vesele dobrega odziva domačih poslušalcev.
Prvi del koncerta je bil božično obarvan, poslušalcem smo poskusile pričarati pravo praznično zimsko vzdušje.

V drugem delu so se najprej predstavili naši tokratni gostje, Tamburaška skupina iz Kranja.

Dve pesmi smo izvedli skupaj in poželi navdušen odziv občinstva.

Tretji del smo začele z venčkom devetih ljudskih ljubezenskih pesmi, nadaljevale pa s popevkama Brez besed in Maček v žaklju ter zaključile z dvema Avsenikovima, Gozdovi v mesečini in Prijatelji, ostanimo prijatelji.

Za spremljavo so poleg Aleše Lebna skrbeli tudi člani skupine November: Ela Štirn (bas kitara), Benjamin Burgar (akustična kitara) in Klemen Jelenc (bobni).
Čudovitemu glasbenemu doživetju je svoj čar dodal tudi žametni glas povezovalca Matjaža Merljaka.

Polna dvorana naših zvestih poslušalcev in vsako leto tudi takih, ki pridejo prvič, njihovi navdušeni odzivi in čestitke ob koncu koncerta nam vedno dajo voljo za nadaljnje skupno ustvarjanje. Lepo povabljeni na naše nastope tudi v bodoče!

Tatjana Burgar

Oglejte si tudi