Logo MojaObčina.si

Preddvor

DANES
25°C
10°C
JUTRI
26°C
10°C
2153

Pavla Dolinšek iz Tupalič praznovala 90. rojstni dan

Pavla Dolinšek iz Tupalič, ki je članica DU Preddvor že od leta 1983, je 29. junija praznovala 90. rojstni dan. Pavlin rojstni kraj je Brnik in izhaja iz velike družine,  poročila pa se  je v Tupaliče. Zaposlena je bila v Savi Kranj, kjer je tudi dočakala pokojnino.  Rodila je hčerki Anico in Magdo. Pavlin mož Janez je umrl pred 13. leti. Sedaj živi skupaj z družino mlajše hčerke Magde, ki je ostala doma .

Pavla je velika ljubiteljica cvetja. Okolica njenega doma je od zgodnje pomladi in do pozne jeseni v cvetju.  Prejela je že  veliko priznanj za najlepšo urejeno hišo in vrt ter tudi za najlepše nageljne. Dokler ji je služilo še zdravje, je za cvetje in vrt skrbela sama, zdaj pa to delo odlično opravlja  s pomočjo moža hčerka Magda.

V imenu DU Preddvor so jo ob tem visokem jubileju obiskale pevke ŽPZ Josipine Turnograjske. Pavla se je prihoda pevk zelo razveselila. Že ob petju prve pesmi so ji od veselja in sreče pritekle solze. Pevke so ji za praznik v družbi njenih najbližjih nazdravile in ji zaželele veliko zdravja ter še veliko lepih, veselih in srečnih trenutkov v  življenju. Ker je bila Pavla nad petjem zelo navdušena, so pevke ob dobri jedači in pijači, ki so jo pripravili domači, zapele še dodatno nekaj pesmi.

Marjana Podpeskar

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi