Logo MojaObčina.si

Preddvor

JUTRI
20°C
2°C
NED.
22°C
1°C
Deli
1841

Koncert ŽPZ »Josipine Turnograjske« Društva upokojencev Preddvor v hotelu »Delfin« v Izoli

Že tretje leto smo se z vodstvom hotela »Delfin« v Izoli – to je upokojenski hotel – dogovorile za koncert - nastop našega pevskega zbora: za petek, 2. 11. 2018 ob 18. uri.

Že v petek dopoldan smo se z osebnimi avtomobili odpeljali proti morju. Vreme nam ta dan ni bilo naklonjeno. Celo pot  je deževalo, ko pa smo prispeli v Izolo, je sijalo sonce. Ves čas našega bivanja ob obali, štiri dni, je bilo lepo vreme.

V hotelu smo se nastanile v lepe dvoposteljne sobe. Pred nastopom smo imele vajo, ob osemnajstih pa je šlo zares. V avli je bilo veliko gostov, ki so že čakali na naš nastop. Najprej smo se predstavile, kdo smo, od kot prihajamo in zapele smo našo himno »Me smo preddvorske pevke«. V nadaljevanju smo zapele še sedem pesmi. Pripravile pa smo tudi dve recitaciji. Gostje so bili zelo dobro razpoloženi in so nam namenili velik aplavz. Veselja in dobre volje ni manjkalo, po koncertu smo še kar nekaj časa prepevali skupaj z gosti hotela.

Ostali so nam še trije dnevi našega bivanja v hotelu. Vsak da smo imele vajo. Ob  prostem času smo se enkrat odpravile z avtobusom v Koper, si ogledale mesto in se peš vrnile v Izolo. Z vlakom, ki vozi vsako uro, smo potovale po Izoli in okolici in si ogledale zanimivosti. Vsak večer pa so bili tudi razni nastopi in zabava. Res lepo in nepozabno. Dogovorile smo se, da bo naš vsakoletni odhod v Izolo postal tradicionalen, ker nam da veliko elana za nadaljnje delo.

Bilo je kratko, vendar smo bile pevke zelo zadovoljne. V ponedeljek dopoldan smo se vesele odpravile proti domu. V Uncu smo spremenili smer vožnje in se odpeljali proti Cerknici. Tam si je v domu starejših občanov našla svoj dom naša nekdanja pevka Ivanka Škoda. Zelo se nas je razveselila. Povabila na je v dnevni prostor, tam smo poklepetale in seveda z Ivanko zapele nekaj pesmi. Ob slovesu smo ji obljubile, da jo bomo - če ne prej - čez eno leto spet obiskale. Zadovoljne in srečne, da smo Ivanki polepšale dan,  smo se odpeljale proti domu.

Anica Celar Gorza

Foto: Janez Velikanje

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi