Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-1°C
JUTRI
12°C
-2°C
Oceni objavo

Kolesarski izlet DU Preddvor v Kamniško Bistrico

V sredo, 6. 8. 2019, smo imeli kolesarski izlet DU Preddvor v Kamnik in Kamniško Bistrico pod vodstvom našega kolesarskega vodja Milana Tičarja.

Zjutraj ob osmih se nas je 15 kolesarjev zbralo na Dvorskem trgu, od koder smo se zapeljali v Kamnik. Pot nas je vodila, tako kot vedno, po stranskih poteh skozi vasi Breg, Olševek, Velesovo proti Gradu, mimo Šmartna v Zalog, Gmajnico, Križ in v Kamnik. Tu je bil naš prvi počitek in kavica. V kavarni Veronika smo nazdravili veseli prababici Slavki in pradedku Juliju za pravnukinjo Hanno.

Po počitku smo se prepolovili. Polovica se jih je vrnila nazaj v Preddvor, druga polovica odkolesarila proti Kamniški Bistrici. Po 10 km vožnje je sledil naš drugi počitek in malica v Kamniški Bistrici.

Danes smo se še drugič prepolovili, saj smo se štirje vrnili v preddvor po isti poti skozi Kamnik. Drugi trije »kaveljci« in četrta »korenina« si je izbrala zahtevnejšo pot. Najprej so se spustili do Kamnika, se vzpeli na Tunjice in po krajšem spustu ponovno  strmo navzgor na Šenturško goro ter Apno. Sledil je spust v Grad in spet strm vzpon mimo žičnice za Krvavec na Štefanjo goro, Možjanco in v Preddvor oz. Kokro.

Vsak po svojih močeh smo prevozili različno dolžino poti, a vsi zadovoljni, da nam je uspelo!!!

Zapisala in slike: mag. Franceska Žumer

Oglejte si tudi