Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

SVETOVNI DAN OSTEOPOROZE LETOS PRAZNUJEMO V CERKLJAH NA GORENJSKEM

Društvo bolnikov z osteoporozo Kranj je ob svoji polnoletnosti prevzelo organizacijo letošnjega vseslovenskega srečanja društev bolnikov z osteoporozo, ki bo v soboto, 20. oktobra 2018, ob 13. uri v Športni dvorani Cerklje na Gorenjskem.

Cerklje so ena od devetih gorenjskih občin, kjer društvo, ki ga vodi predsednica Milena Zupin, aktivno deluje.

Udeležbo na srečanju je napovedalo več kot 700 članic vseh 18 društev, ki delujejo v Sloveniji. V dopoldanskem času bo za  udeleženke pripravljenih več vodenih ogledov znamenitosti po Cerkljah, Preddvoru, Adergasu, Kranju, Škofji Loki, Strmolu.


»Pobudnica za ustanovitev društva je bila zdravnica dr. Alenka Pegam.  Žal smo je mnogo prezgodaj izgubili, vendar nas je skupinica žensk njeno pobudo pred  18 leti »spravila v življenje«. Članstvo nekoliko niha, vendar se lahko pohvalimo, da smo v obdobju svojega delovanja že presegli število članic 1000,«
zadovoljno ugotavlja predsednica Društva bolnikov z osteoporozo Kranj Milena Zupin.


Svetovni dan osteoporoze, 20. oktober, je dan, ko ljudi želimo spomniti in opomniti, kako pomembno je, da smo o osteoporozi osveščeni, da znamo delovati preventivno ter poskrbeti za zdravljenje in kvaliteto življenja z osteoporozo.


»V kranjskem društvu si za poslanstvo nismo izbrali le zbiranje bolnic in bolnikov s postavljeno diagnozo:- osteoporoza in lajšanje njihovih težav,  pač pa predvsem z gibanjem in z zdravim življenjskim slogom doseči, da do osteoporoze ne pride, oziroma zmanjšamo njene posledice,«
še dodaja Zupinova. Vesela je, da sta se povabilu na srečanje odzvala prof. dr. Radko Komadina, dr. med. in svetnik, ki bo slavnostni govornik in prim. Janez Poles, dr. med. spec. Interne medicine, kardiologije in vaskularne medicine, ki bo za udeleženke srečanja pripravil predavanje na temo Poskrbimo za svoje zdravje in bodimo redno telesno dejavni.


V kulturnem programu prireditve bodo nastopili Ženski kvartet OŠ Davorin Jenko iz Cerkelj na Gorenjskem, otroci Vrtca Čriček z Zgornje Bele pri Preddvoru, Kulturno društvo Folklora Cerklje, sopranistka Cirila Klevišar in citrarka Francka Šavs, besedne niti bo tkala Saša Pivk Avsec, za zabavo po uradnem delu programa pa bodo poskrbel Veseli Begunjčani.

 

Oglejte si tudi