Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
-2°C
SOB.
18°C
3°C
Oceni objavo

Pogovorni večer z Izo Login

V četrtek, 25. aprila 2019, je Ivka Sodnik na pogovornem večeru v preddvorskem kulturnem domu gostila Izo Login. Uspešna poslovna ženska, ki sicer ne mara kamer in mikrofonov, se je vabilu na javni nastop v svojem rodnem Preddvoru odzvala zato, ker jo na svoj domači kraj vežejo lepi spomini in prva otroška doživetja, ki so jo oblikovala za vse življenje. Prepričana je, da je vsak človek lahko v življenju uspešen in prav to je bilo tudi temeljno sporočilo pogovornega večera.
Vsak človek je lahko v življenju uspešen, če si zna postaviti cilj, ki bi ga rad dosegel in si zanj strastno prizadeva, je na pogovornem večeru, tik pred prvomajskimi prazniki v Preddvoru, poudarila Iza Login. Najprej se je treba zavedati, kaj bi sploh radi, iskreno, v srcu, ne pa da nekaj hočemo, ker imajo nekaj podobnega sosedovi in smo jim nevoščljivi, ali bi se radi postavili pred drugimi ljudmi. Do sebe moramo biti neizprosno iskreni in neprizanesljivo resnicoljubni. Najprej je potrebno imeti rad sebe. Žal pa smo zelo obremenjeni z genetskimi vzorci in prepričanji, da nismo dovolj dobri, da nam ne bo uspelo. Zato bi morali najprej odpraviti številne blokade, travme in rane v svoji podzavesti, ki nam preprečujejo, da bi verjeli vase in kreirali svoje življenje. Če hočemo v življenju uspeti, npr. zaslužiti veliko denarja, moramo najprej vedeti, kaj bomo s tem denarjem dobrega naredili, zase ali za druge. Pomembna sta namen in cilj, ne denar sam po sebi. Da bi zastavljeni cilj dosegli, pa je potrebno trdo delo, vztrajanje in velika strast. Lahko, da nam nekajkrat ne bo uspelo. Ne smemo takoj obupati. Poskusimo znova. Zelo pomembno je, da si znamo postaviti cilje. Zato bi morali starši, učitelji in drugi vzgojitelji otroke naučiti postavljati si cilje. Ljudje smo različno nadarjeni in sposobni, vendar se talente da s pravilno vzgojo tudi razvijati in izboljševati, zato sta za otrokov intelektualni in čustveni razvoj najpomembnejši prvi dve leti življenja, odkrivajo ameriški psihologi in svetujejo materam, kako že na začetku ravnati z otrokom.

Življenjski uspeh pa ni samo služenje denarja, uspešni smo lahko v vsakem poklicu in pri vsakem delu, zato je tako pomembno poslušati svoje srce, je vedno znova poudarjala Iza Login. Seveda nas je poslušalce tudi zanimalo, kaj bosta Loginova storila z denarjem, ki sta ga zaslužila s prodajo mobilne aplikacije mačka Toma. Iza je poudarila, da je bil cilj podjetja Outfit 7, pridobiti sredstva, da bi se lahko lotili humanitarnega projekta z naslovom Čista voda, čist zrak in čista zavest. Denar sta vložila v več raziskav in projektov v zvezi s spremembo prehranjevalnih navad človeštva in pridobivanja hrane, saj nas Zemlja ob enako rastoči potrošnji in potratnosti že čez 30 let ne bo mogla več preživljati. Tudi prebivalci manj razvitih  predelov našega planeta si želijo enake dobrine, kot jih uživamo Evropejci in Američani. Za to pa bi potrebovali štiri Zemlje. Nujno moramo pričeti spreminjati svojo zavest, kako živeti bolj naravno, zdravo, v boljših odnosih, brezpogojni ljubezni, biti hvaležni in spoštovati vir življenja, ki ga zelo različno poimenujemo.

Ivka Sodnik
Foto Tina Dokl, Gorenjski Glas

Oglejte si tudi