Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Pogovor o vzgoji z Markom Juhantom

V petek, 4. januarja 2019 ob 19.00 bo v prostorih preddvorskega vrtca Storžek pogovorni večer o vzgoji z Markom Juhantom. Vabljeni!

V petek, 4. januarja 2019, prihaja v Preddvor znani slovenski predavatelj, pedagog in vzgojitelj Marko Juhant. Zaslovel je s številnimi knjigami in pogovornimi oddajami o vzgoji. Vzgojiteljem, učiteljem in staršem se je prikupil tudi zato, ker v vzgojo spet vnaša zdravo kmečko pamet, in bolj kot na pravice, opozarja na otrokove dolžnosti.

Pogovor z Markom Juhantom, ki ga bo vodila Ivka Sodnik, bo potekal v prostorih vrtca v Preddvoru in se bo pričel ob 19. uri. V pogovoru bomo skušali iskati odgovore na najbolj pereča vprašanja današnje vzgoje. Npr. ali so današnji otroci res veliko slabše vzgojeni, kot smo bili mi? Kdo naj otroke nauči lepega vedenja – starši ali vzgojitelji in učitelji, ker so otroci več ur v institucijah kot pa doma? Sta za vzgojo nujno potrebna oba starša? Kakšna je pri vzgoji vloga očeta? Kako otroka naučimo samostojnosti in odgovornosti? Koliko naj starši pomagajo otroku pri šolskih obveznostih? So današnji vzgojitelji in učitelji v resnici izgubili vso moč in avtoriteto? Ali delajo stari starši s svojim razvajanjem otrok veliko vzgojno škodo?

In še eno najtežjih vprašanj za današnje vzgojitelje – ali v šoli in vrtcu lahko nadoknadimo pomanjkljivo domačo vzgojo.

Naštetih je le nekaj vprašanj, ostala pa bodo prepuščena obiskovalcem.
Zato prisrčno vabljeni na pogovor z Markom Juhantom!

Oglejte si tudi