Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
4°C
JUTRI
9°C
5°C
Oceni objavo

Pogovor o novostih na področju družinskih socialnih transferjev

V četrtek, 17. 1. 2019, ob 19.00, vas vabimo v prostore TIC-a v Preddvoru na pogovor z gospo Lidijo Kos, univ. dipl. socialno delavko. Predstavila bo novosti na področju družinskih socialnih transferjev in odgovarjala na vaša vprašanja.

Starši ob rojstvu otroka koristite pravice iz naslova starševskega varstva in sicer materinski, starševski in očetovski dopust, ter nadomestila. Že koristite te pravice ali jih še boste, vas zanimajo podrobnosti glede koriščenja in novosti po 1.1.2019?

Katere pravice in družinski prejemki vam še pripadajo? Pravice do krajšega delovnega časa po starševskem dopustu, dodatek za nego otroka v primeru podaljšanega starševskega dopusta in še druge pravice za starše z več otroki. Družinski prejemki: otroški dodatek, pomoč ob rojstvu otroka, znižano plačilo vrtca, subvencija malice in kosila za osnovnošolce, malica za dijake in državne štipendije, dodatek na veliko družino – kakšne so novosti po 1.1. 2019?

Pojasnila bo tudi vsebino odločb centrov za socialno delo, ki so včasih staršem težko razumljive. Porajajo se jim tudi vprašanja glede upoštevanja dohodkov, premoženja, samega izračuna in uvrstitve družine v določen plačni razred.

Lepo vabljeni. Gospa Lidija Kos bo skušala odgovoriti na vsa vaša vprašanja.
Ivka Sodnik

Oglejte si tudi