Logo MojaObčina.si

Preddvor

JUTRI
31°C
13°C
NED.
30°C
15°C
Deli
2124

11. SMUČARSKI/DESKARSKI TEČAJ 2019 USPEL

Letos smo s številom udeležencev tečaja spet presegli številko sedemdeset in skoraj napolnili dva avtobusa. Tokrat smo imeli samo enega deskarja, je pa bilo preko 30 novih udeležencev. Največ od tega je bilo drugošolcev in petošolcev, skupaj na tečaju pa več kot polovica.

 

Po nekaj zaporednih letih slabega vremena, smo zopet prišli na svoj račun. Snežna površina cel teden kljub odjugi še ni bila prezahtevna, tako da smo se lahko dokaj normalno in veliko nasmučali, sploh pa zato, ker na žičniških napravah ni bilo predolgih vrst. Letos se je učiteljskemu zboru spet priključil izkušeni Janez, ki je skupino popolnih začetnikov že prvi dan preko 'krožničkov' pripeljal do kosila. Ostale smučarske učiteljice, ki so učile zelenčke, so prav tako pohvalile njihovo dnevno napredovanje. Tudi v ostalih skupinah je bil napredek očiten.

 

Tako smo v popolnosti izkoristili smučarske zavoje in dobre volje v petek zaključili smučarski tečaj z našo ogromno tradicionalno barvasto kačo, ki so se ji tudi tokrat priključili škofjeloški "Rovtarji" s smučanjem po starem. V ciljnem izteku so nam prikazali še mazanje smuči in marsikomu je bilo žal, da niso prišli en dan prej, da bi imeli opremo bolje pripravljeno za veleslalomsko tekmo. Zaključek tečaja z razglasitvijo rezultatov četrtkove tekme in podelitvijo diplom smo imeli v hotelu, kjer smo med tednom kosili. Smučarski tečaj smo torej že enajstič pripeljali uspešno do konca, na zaključni prireditvi pa se nam je pridružil tudi novi preddvorski župan, ki nam je v svojem nagovoru namenil tudi nekaj vzpodbudnih besed.

 

Še enkrat se zahvaljujemo zaupanju staršev in dobri volji tečajnikov, predvsem najmlajšim začetnikom, ki so napravili prve korake na smučeh in se naučili smučati ter že preizkušenim smučarjem, ki so uspešno utrdili in nadgradili svoje znanje. Se vidimo prihodnje leto...

Pripravil: Marjan Bogataj

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi