Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
6°C
SOB.
22°C
5°C
Oceni objavo

Poziv k evidentiranju kandidatov za imenovanje občinske volilne komisije

 Smo v letu lokalnih volitev. Redne lokalne volitve, na katerih bodo izvoljeni novi člani občinskega sveta in župan bodo v nedeljo, 18. novembra 2018.

Volitve na lokalni ravni izvajajo občinske volilne komisije, ki jih imenujejo občinski sveti, njihov mandat pa traja 4 leta. Glede na to, da mandat komisiji v prejšnjem sestavu v tem letu poteče, je potrebno pred izvedbo jesenskih volitev imenovati novo komisijo.

Občinsko volilno komisijo sestavljajo predsednik, njegov namestnik ter trije člani in njihovi namestniki. Predsednik in njegov namestnik se imenujeta izmed sodnikov ali izmed drugih diplomiranih pravnikov, ostali člani volilne komisije in njihovi namestniki pa se imenujejo po predlogih političnih strank, drugih organizacij občanov v občini ter občanov. Predsednik, člani in njihovi namestniki ne morejo na teh volitvah kandidirati, niti ne morejo biti zaupniki  postopkih.

Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja Občine Preddvor poziva vse politične stranke, druge organizacije občanov v občini ter občane, da predloge in soglasja evidentiranih kandidatov na predloženih obrazcih (na voljo so v sprejemni pisarni občine in v priloženem dokumentu), oddajo najkasneje do petka, 30. marca 2018, v sprejemni pisarni Občine Preddvor. Pregled in predlog občinske volilne komisije bo pripravila Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja ter ju predložila v razpravo in sprejem občinskemu svetu.

Uradni dokument Poziv k evidentiranju kandidatov za imenovanje občinske volilne komisije si lahko preberete v priponki.

Oglejte si tudi