Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
6°C
SOB.
22°C
5°C
Oceni objavo

18. novembra volitve županov in občinskih svetov

V tem tednu so se začela volilna opravila, ki so potrebna za izvedbo novembrskih lokalnih volitev. Na spletni strani Občine Preddvor v posebnem zavihku LOKALNE VOLITVE 2018 (v rubriki AKTUALNO) je že objavljen sklep Občinske volilne komisije o potrebnem številu podpisov volivcev za vložitev kandidature za župana in za kandidaturo za člane občinskega sveta.

Predsednik Državnega zbora Republike Slovenije je razpisal redne volitve v občinske svet in redne volitve županov. Razpis je objavljen v Uradnem listu RS, št. 48/18. Za dan glasovanja na lokalnih volitvah je določena nedelja, 18. 11. 2018. Za dan razpisa lokalnih volitev, s katerim začnejo teči volilna opravila, ki so potrebna za izvedbo lokalnih volitev, pa je bil določen ponedeljek, 3. 9. 2018.

Lokalne volitve vodijo in izvajajo volilni organi imenovani po Zakonu o lokalnih volitvah in sicer Državna volilna komisija (DVK) in Občinske volilne komisije (OVK). Za izvedbo volilnih opravil je Državna volilna komisija že sprejela Rokovnik, ki določa roke, do katerih morajo biti posamezna opravila izvedena.

Občinska volilna komisija Občine Preddvor se je že sestala in sprejela sklep o potrebnem številu podpisov volivcev za vložitev kandidature za župana in za kandidaturo za člane občinskega sveta. Sklep, je objavljen na spletni strani Občine Preddvor v posebnem zavihku LOKALNE VOLITVE 2018 (v rubriki AKTUALNO), ki ja odprt posebej za spremljanje izvedbe volitev. 

Občinska volilna komisija je sprejela tudi sklep o določitvi volišč ter poziv k evidentiranju kandidatov za posamezni volilni odbor.

Povezava na kateri lahko spremljate letošnje lokalne volitve:

http://preddvor.si/domov/lokalne-volitve-2018/

Oglejte si tudi