Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

V Tupaličah za letos zaključujejo z deli: asfaltiranje ceste bo predvidoma v sredo

V zgornjem delu Tupalič v teh dneh končujejo drugo fazo gradnje kanalizacije. Vodja projekta, podžupan Janez Brolih je povedal, da so za približno 100 metrov, to je do zadnje hiše v tem delu naselja, podaljšali fekalno in meteorno kanalizacijo, kar prvotno ni bilo načrtovano. V okviru druge faze so na sistem priklopili 20 hiš, zgradili so še pločnik proti Možjanci, zaključili pa bodo z asfaltiranjem ceste.
Zaradi nizkih temperatur so se dela nekoliko zavlekla, asfaltiranje ceste bo predvidoma v sredo, 22. novembra. Zato bo ta dan popolna zapora ceste v Tupaličah v smeri proti Možjanci.
Nadaljevali bodo prihodnje leto, zaradi zahtevnosti terena pa pričakujejo, da bo tretja faza izgradnje kanalizacije v Tupaličah trajala kar 2 leti – odvisna je namreč tudi od magistralnih vodovodov, ki potekajo na tej trasi, ter od lastnikov infrastrukture, torej tudi od Občin Šenčur in Kranj. Pozneje nameravajo v okviru 4. faze gradnje kanalizacije le-to napeljati tudi na območju »nad Kotom«.

Poleg tega pa za prihodnje leto na območju Tupalič načrtujejo obnovo regionalne ceste s postavitvijo avtobusnega postajališča in krožiščem pod penzionom Zaplata.

Foto: J. Brolih

Oglejte si tudi