Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
SOB.
22°C
4°C
Oceni objavo

Odgovor na javno vprašanje v zvezi s parkirišči ob pokopališču

Spoštovane občanke in občani, spoštovani člani in simpatizerji PLS.

Najlepša hvala za vaše vprašanje oziroma razmišljanje. Parkirna mesta ob strugi reke Suhe se urejajo v skladu z gradbenim dovoljenjem, ki je bil pridobljen septembra 2014. Zavedamo se problematike zmanjšanja števila parkirnih mest, vendar projekta zaradi varovalnega pasu grajskega parka ni bilo moč spreminjati. Zavod za varstvo kulturne dediščine je v tem primeru zelo zahteven pogajalec kar se tiče ohranjanja vedute (pogleda) na spomenik in včasih z njimi ne delimo istega mnenja, vseeno pa smo dolžni iskati kompromise.

Vse od začetka gradnje si prizadevamo, da bi v okolici pokopališča pridobili druga zemljišča v last ali najem.

V zgodnjem spomladanskem času nas čaka še ureditev križišča pri Mercatorju. Gradnjo smo začasno zaustavili ravno zaradi usklajevanj v zvezi z dodatnimi parkirnimi mesti med občino in vsemi vpletenimi soglasodajalci. Hkrati bi želel povedati, da smo z letošnjim letom uvedli modre črte na javnih parkirnih mestih, ker želimo ljudi spomniti, da so javne površine namenjene vsem občanom, v zvezi s parkiranjem pa predvsem za kratkotrajno parkiranje.

Problematiki parkiranja namenjamo posebno pozornost, v zvezi s tem pa vodimo kar nekaj pomembnih pogovorov, ki bodo olajšali dostop in mobilnost vseh občank in občanov.

Rok Roblek, župan

Javno vprašanje si lahko preberete na spodnji povezavi.

Oglejte si tudi