Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
22°C
5°C
Oceni objavo

Poročilo Medobčinskega inšpektorata Kranj na območju Občine Preddvor za leto 2016

Na oktobrski seji Občinskega sveta Občine Preddvor se je omizje župana Mirana Zadnikarja seznanilo s poročilom Medobčinskega inšpektorata Kranj za leto 2016. Slavka Remic z Medobčinskega inšpektorata Kranj je na kratko obrazložila sestavo in delovanje inšpektorata, potem pa predstavila kršitve, ki so jih ugotovili redarji na območju občine.

V letu 2016 so na območju naše občine obravnavali  32 inšpekcijskih postopkov, kar je skoraj polovico več kot v letu 2015. Izrečena je bila ena globa, en opomin in šestkrat opozorilo zaradi nepravilnosti oziroma kršitve odlokov. Ugotovljenih je bilo 61 kršitev prekoračitve hitrosti, kar je kar 60% več kot leto poprej. Največ je bilo prekoračitev hitrosti v sklopu  nad 10 km/h  do vključno 20 km/h, najvišja namerjena  hitrost v naselju pa je bila kar 79 km/h.

V razpravi je bilo izpostavljeno vprašanje, kakšne kršitve so bile na področju turizma. Remičeva je pojasnila, da je bila prijava o nepravilnem poročanju na področju turističnih taks. Eden od svetnikov je izpostavil velik odstotek rasti prekrškov. Strokovnjakinja z Medobčinskega inšpektorata je povedala, da je bilo veliko prekrškarjev na področju priklopa na javno kanalizacijsko področje, podžupan pa je ob tem pripomnil, da prejšnja leta ni bilo preverjanja priklopov na kanalizacijsko omrežje, zato statistični podatki niso povsem primerljivi. Remičevo so tudi povprašali, če redar lahko stoji na avtobusni postaji; odgovor je bi pritrdilen: lahko, če ne ovira avtobusnega prometa. Kratko razpravo so sklenili s pojasnilom, da inšpektorat ne izvaja le postopkov kontrol, njegova funkcija ni le izrekanje opozoril in glob, pač pa zelo veliko dela na preventivi in priporočilih: med drugim pripravljajo okrogle mize, kjer obravnavajo aktualno problematiko.

Oglejte si tudi