Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-1°C
JUTRI
12°C
-2°C
Oceni objavo

Aktualno v nekaterih občinskih odborih Občine Preddvor

V zadnjem delu aprilskega zasedanja Občinskega sveta so svetniki prisluhnili poročilom nekaterih odborov. Pokopališki odbor je podal predlog cene za žarni grob, ki je na preddvorskem pokopališču novost. Svet je soglasno sprejel sklep, da se dopolni aktualni cenik s postavko cene žarnega groba 16, 47€. Podan je bil tudi predlog, da se za potrebe pokopališča uredi parkirišče »Pri žagi«.

Na odboru za kmetijstvo so med drugim izpostavili perečo problematiko odlaganja odpadnih folij od bal, v zvezi s tem so pozvali direktorja Komunale, da se to področje uredi. Postavili so tudi vprašanje glede gradnje nezahtevnih objektov (npr. gnojišč), ki naj ne bi bili od ostalih kmetijskih objektov oddaljeni več kot 20m, kar pa pri kmetijah v strnjenih naseljih lahko vodi k negodovanju sosedov. 

Odbor za Šolstvo, šport in kulturo je poročal o pripravi in poteku razpisov za sofinanciranje športnih in kulturnih programov. Ugotavljajo, da je potrebno pogoje in merila prevetriti in popraviti, med drugim poudarjajo, da je potrebno spodbujati dogajanje v domači občini in ne z dodatnimi točkami nagrajevati programov, ki se odvijajo drugje. Tudi svetniki in nadzorni odbor se strinjajo, da je potrebno merila dodelati tako, da bo jasneje opredeljeno, da društva občinska sredstva porabijo za svojo primarno dejavnost, za reprezentanco pa le manjši del.

Ob koncu seje se je razvila še živahna razprava o prihodnosti Vok ter o v Preddvoru zelo potrebni športni dvorani, za katero bo potrebno čim prej izdelati idejni projekt. Župan Miran Zadnikar je o njem že intenzivno razmišljal ter načrtoval naročilo, vendar se je zaradi omejenih sredstev nazadnje odločil, da bodo zadevo prepustili naslednjemu mandatu.

Petra Lombar Premru

Oglejte si tudi