Logo MojaObčina.si
DANES
4°C
3°C
JUTRI
7°C
5°C
3545

Matej Arh iz Mač je član bronaste reprezentance v rokometu na vozičkih

Na 1. Svetovnem prvenstvu v rokometu na invalidskih vozičkih v Egiptu je Slovenija dosegla 3. mesto. V boju za bron je naša reprezentanca premagala Čile, prvi strelec pa je bil naš občan Matej Arh iz Mač.

Mateju in ekipi iskreno čestitamo za uspeh!

Slovenska reprezentanca v rokometu na vozičkih se s svetovnega prvenstva v Egiptu vrača z bronasto kolajno! V malem finalu je z 2:0 premagala Čile.
Izbrana vrsta pod vodstvom selektorja Toneta Bariča je v deželi faraonov poskrbela za nov mejnik slovenskega športa. Na prvi izvedbi velikega rokometnega tekmovanja na vozičkih se je prebila do bronastega odličja. Po prvem delu tekmovanja je sicer Slovenija zasedla četrto mesto. Z 2:1 je ugnala Nizozemsko in Indijo, z 0:2 pa klonila proti Braziliji, Egiptu in po ogorčenemu boju tudi Čilu. Slednji je po prvem delu zasedel tretje mesto in se tako v nedeljo za bron znova pomeril s slovensko vrsto, ki se ji je v drugo tekmecem iz Južne Amerike uspelo oddolžiti in popisati nov list v zgodovini uspehov slovenskega rokometa. 

Barve Slovenije so zastopali Matej ArhAljoša ŠkaperMilan SlapničarKlemen LokarJovita JegličDavid ŠkorjancTanja CerkvenikAnton Zakrajšek in kapetan Nenad Stojaković. Z roba igrišča je ekipo odlično vodil selektor Barič, za nemoteno delovanje ekipe pa so skrbeli še tehnični vodja Jožef Jeraj, fizioterapevtka Azra Imamović ter vodja ekipe Maja Užmah.

Na šesti tekmi na prvenstvu v Afriki je slovenska reprezentanca prvič dobila uvodni polčas. Po polovici prvega 10-minutnega dela tekme je na krilih Arha, ki je dosegel vse dotedanje slovenske točke, vodila s 4:2 , v zadnji minuti pa s 6:4. Čilenci so nato z zadetkom s sedmih metrov, ki je v rokometu na vozičkih ovrednoten dvojno, tik pred koncem prišli do izenačenja. Sledila je podaljšana igra na zlati gol, v kateri je Slovenija najprej zgrešila sedemmetrovko, nato ubranila napad, Škorjanc pa je zadel za 7:6.

V drugem polčasu je slovenska vrsta zagospodarila na igrišču. Zaostanek z 0:1 je do zaključka 15. minute s štirimi točkami Škorjanca preobrnila v vodstvo s 5:1, prednosti pa nato ni več izpustila iz rok. Drugi del tekme je dobila s 6:2.

V dresu Slovenije sta bila s po šestimi zadetki najučinkovitejša Matej Arh in David Škorjanc. 

K. Arh

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi