Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Tradicionalni spominski pohod DU Preddvor

V torek, 10. decembra 2019 smo imeli tradicionalni spominski pohod DU Preddvor na Štefanjo goro in Možjanco, skupaj nas je bilo 30.  Pohod je zaenkrat namenjen doslej edini pokojni pohodni članici DU Preddvor, ki jo ni več med nami, Rozki Krč. Kot je rekel v nagovoru naš vodič Janez Planinc, je prav, da ohranjamo spomin na naše nekdanje pohodnike, saj smo vsi na poti v večnost. 

Zjutraj ob osmih smo se zbrali v Preddvoru pred Jelovico in se v dveh skupinah odpravili proti Možjanci, nekateri z avtom, vztrajnejši in mlajši peš. V Tupaličah sta se nam pridružila še Marjana in Tine, ki dobro poznata pešpot na Možjanco, ki se vije južno od ceste. Že kmalu smo bili navdušeni nad soncem, ki nas je pozdravilo iz megle v dolini. Pod Možjanco nam je uspela fotografija dela pohodnikov, nato smo šli naprej po poti proti Štefanji gori. Pred cerkvijo sv. Štefana sta se nam pridružili še dve skupini pohodnikov. Že omenjena, ki je štartala na Možjanci, in Iva, Malči, Jernej in  Janez, ki so k cerkvici na Štefanji gori prišli peš iz Kokre ter se peš tudi spustili nazaj domov. Dobro volje ob srečanju prijateljev je obogatilo še sončno vreme z razgledom na zasneženo pogorje Krvavca in okoliških gora.  Od tu smo se odpravili proti vasi Štefanja Gora in nad vasjo zavili po gozdni poti na Možjanco.

Drugi del srečanja se je odvijal v Okrepčevalnici  Rožmarin na Možjanci, kjer nas je pričakalo tudi vodstvo DU Preddvor Marija Velikanje in Anica Gorza. Po kosilu nas je Janez Planinc spomnil na letošnjih 30 pohodov po različnih delih Slovenije ob PowerPointovi slikovni in besedni predstavitvi. Z veseljem smo ugotovili, da smo samo na pohodu na Vodiško planino razmišljali, če bomo mokri, sicer je bilo vedno sončno vreme. Na koncu smo naredili še spominsko fotografijo v letošnji novi pridobitvi – enotnih pohodniških majicah DU Preddvor. 

Več o letošnjih pohodih boste prebrali v  decembrski številki Glasila Preddvor. 

Zapisala: mag. Franceska Žumer

Slike: Janez Planinc

Oglejte si tudi