Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
4°C
PET.
15°C
0°C
Oceni objavo

Medalja na 31. Državnem prvenstvu z zračno puško

V strelskem društvu Preddvor se je strelsko leto 2021/2022 začelo septembra 2021 in se bo končalo julija 2022. Prva tekmovanja so se začela v mesecu oktobru, z zračno puško.

Vključeni smo v Državne lige, Pokal prijateljstva, Pokal Slovenije državna liga mladih, 6 krogov, kjer tekmujejo dečki /deklice, starejši dečki/deklice, kadeti in mladinci. Da se ne vozimo na tekmovanja po celi Sloveniji, se sedaj odvijajo po regijah, rezultati se pa združujejo na ravni Strelske zveze Slovenije, iz vseh regij in tako je tudi končna uvrstitev na državni ravni, za vsak krog posebej. Tako so bilteni enotni za celo Slovenijo in so rezultati prikazani za celo Slovenijo.

Po 6. krogih smo tako osvojili naslednja mesta:  
3.
 mesto Adam Šamperl (105 točk), 4.mesto Ana Lucija Rajgelj (105 točk), oba starejši deček/ deklica, 25. Sergej Rajgelj (7 točk), 28.mesto Urh Torkar (5 točk) oba kadeta, 43.mesto Nejc Petek. Tekmovali smo tudi v članski 2. DL Severozahod kjer smo po 6. krogih osvojili ekipno 3. mesto (34 točk), posamezno 7. mesto, Urh Torkar (71 točk), 8. mesto Domen Fink (60 točk), 9. mesto Adam Šamperl (58 točk), 11. mesto Sergej Rajgelj (55 točk)

Regijsko prvenstvo z zračno puško se je odvijalo v Trzinu: 1. mesto Torkar Urh, 2. mesto Sergej Rajgelj oba kadeta. 4. mesto Ana Lucija, starejša deklica.

 Vsi, ki so dosegli norme so lahko nastopili na 31.Državnem prvenstvu, ki je bilo v Ljubljani. V našem društvu smo imeli dva favorita. Starejša deklica Ana Lucija Rajgelj je osvojila 3. mesto in bronasto medaljo ČESTITKE ZA USPEH. Tudi starejši deček Adam Šamperl  je ciljal na visoka mesta. Bronasto medaljo je izgubil po pravilu desetk v zadnji seriji, sicer sta imela enak rezultat z tekmovalcem za tretje mesto in tako je osvojil 4. mesto. Tudi to je dober rezultat, sicer je nastopilo v tej kategoriji 40 tekmovalcev. Medalje iz državnih prvenstev imajo svojo vrednost, in lep spomin, da si najboljši v svoji kategoriji. Tudi pri kadetu Sergej Rajgelj je bil uspeh vidnejši kot po zaključku tekmovanj v Državni ligi mladih, osvojil je 12. mesto,  Urh Torkar je osvojil 22. mesto. Tekmovanja z zračnim orožjem  so tako zaključena za strelsko leto 2021/2022.

Pričnejo se treningi z MK orožjem na strelišču v Dragi nad Preddvorom. V kolikor nam uspe pridobiti norme za Državno prvenstvo bomo veseli, ker se rezultati norm vsako leto višajo je doseganje vedno težje.

Ker je bilo strelsko leto zelo razgibano, začetek je bil zadovoljiv saj so se v  jesenskem delu odvili že 3. krogi tekmovanj, vmes pa je bilo nekaj težav s treningi ampak smo to reševali in na koncu smo veseli, da so tekmovalci zadržali formo in na državnem prvenstvu pokazali kam spadajo.

Marija Žižmond

Oglejte si tudi