Logo MojaObčina.si

Preddvor

DANES
23°C
9°C
JUTRI
24°C
8°C
Deli

DA BOMO OBČANI PREDDVORA V TEH DNEH LAHKO KUPILI LOKALNO PRIDELANA ŽIVILA…

V teh dneh, ko več časa preživljamo doma, večinoma sami poskrbimo za pripravo obrokov. Da bi sestavine zanje lahko dobili v lokalnem okolju, bomo v naslednjih dneh, predvidoma v sredo na občinski spletni strani v rubriki "Novice v občini Preddvor" objavili seznam ponudnikov kmetijskih pridelkov in proizvodov (živil) v občini Preddvor.
Vse lokalne pridelovalce kmetijskih in predelanih kmetijskih proizvodov vabimo, da na elektronski naslov občine obcina@preddvor.si posredujete sezname pridelkov in proizvodov, ki jih ponujate, kdaj in kje so na razpolago ter način plačevanja (za zagotavljanje minimalnega stika je ena od rešitev tudi šparovček).

Občina dovoljuje prodajo domačih prehrambnih izdelkov na običajnem mestu v središču Preddvora, le da občinske stojnice ne bodo postavljene.

Tovrstno dejavnost spodbuja tudi kmetijska ministrica dr. Aleksandra Pivec, ki je na občine in druge lokalne organizacije naslovila pobudo za omogočanje prodaje pridelkov in proizvodov slovenskih družinskih kmetij. Kot je zapisala, z Vladnim odlokom, ki ureja začasno prepoved ponujanja in prodaje blaga ter storitev potrošnikom Republike Slovenije, prodaja živil na lokalnih tržnicah ni prepovedana. Dopis je v priloženem dokumentu.

Hvala, ker pomagate narediti našo občino boljšo in prijaznejšo!

Dokumenti, priloge

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi