Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-2°C
JUTRI
12°C
1°C
Oceni objavo

Letni koncert FD Preddvor

Letošnji letni koncert Folklornega društva Preddvor se je, kot je že v navadi, odvijal konec meseca novembra. Za rdečo nit smo si člani društva izbrali pomembnejše dogodke izpred let, ko so bili člani posameznih skupin rojeni. Tako smo letos gledalce, ki jih je bila prenapolnjena dvorana Kulturnega doma Preddvor, popeljali ne le v čas nastanka plesov, pač pa tudi v nostalgična leta, ki se jih je večina gledalcev tudi dejansko še spominjala.

Da folklorno društvo deluje dobro, pričajo številna priznanja naših skupin, od najmlajše do najstarejše. Največji dokaz dobrega dela mentorjev pa je zagotovo poln oder nastopajočih. Letos gostov, ki niso člani Folklornega društva Preddvor nismo povabili, a slika priča, da nas je dovolj, da je oder že skoraj premajhen. 

Če se ozremo v številko, na letnem koncertu je plesalo, godlo in pelo kar 96 folklornikov in folklornic vseh petih skupin Folklornega društva Preddvor, nekaj članov društva pa je pomoč nudilo še v zaodrju.

 Na koncertu so naši najmlajši zaplesali splet Aj kruh že pečen, starejša otroška skupina Sijaj, sijaj sončece, mladinska skupina pa se je predstavila s kar dvema spletoma, Moj fantič je lep in Čüješ pesem, ode ka zaplejševa. Avtor vseh štirih spletov in vodja teh treh skupin je Blaž Logonder. Mlajša odrasla skupina je prikazala splet Nocoj je ena luštna noč, njeno mentorstvo je prevzela Bernarda Rakovec in zanje tudi sestavila splet, starejša odrasla pa se je z zibenšriti podala po Sloveniji in zaplesala splet Sedem šretov gor pa dol. Vodja te skupine in avtor njihovega spleta je Mateja Nosan.

Koncert je bil za nas zelo uspešen, na odru smo uživali stari in mladi, dobro vzdušje pa se je preneslo tudi na gledalce, saj je bil njihov aplavz zares iskren in bučen.

V društvu se bomo še naprej trudili ohranjati kvaliteto, predvsem pa poustvarjati ljudske plese in pesmi, da ne bodo šli v pozabo.

 

 

 

Mateja Nosan

Oglejte si tudi