Logo MojaObčina.si

Preddvor

DANES
33°C
16°C
JUTRI
33°C
16°C
Deli
2008

Realisti! Oglejte si absolutno zmagovalko festivala Dnevi komedije!

S kabaretom za pet igralcev, pijanca in občinstvo, kot so enkratno predstavo Jureta Karasa podnaslovili v SNG Nova Gorica, bodo v Borštnikovem hramu Cerklje zaključili šesto sezono gledališkega abonmaja Nasmejmo se.

Predstava je na nedavnem 28. festivalu Dnevi komedije v Celju prejela najvišje ocene. Za žlahtno komedijo sta jo razglasila tako žirija kot občinstvo, Tijana Zinajić pa je postala žlahtna režiserka.

Svet je šel po gobe, mi pa v najbližji nakupovalni center. Resničnostni šovi so naenkrat bolj resnični od novic. Tretji svet mučita ekologija in ekonomija, nas pa, koliko zdrži baterija. Treniramo pohlevnost. Hodimo v službe, ki jih ni. Samo še smrt in krediti so za nedoločen čas. Kam naj se normalen človek zateče drugam kot v teater? Nasmejmo se, preden bo prepozno.

»Kabaret je namenjen vam, spoštovano in izjemno občinstvo, ki kljub plazu impresivno butastega materiala, ki ga dostavljata splet in televizija, še vedno zberete moč za pot do gledališča. Je za pet igralcev, ki so dovolj genialni, da lahko ustvarjajo smeh iz praznega zraka in koncev cigaret. In je za pijanca, ker smo pač vesela, inkluzivna druščina. Dobrodošli med realisti – edinem resničnostnem šovu za normalne ljudi.« (Jure Karas)

Avtor: Jure Karas • Režiserka: Tijana Zinajić • Dramaturg: Jure Karas • Lektor: Srečko Fišer • Scenografinja: Neža Zinajić • Kostumograf: Matic Hrovat • Korepetitorja: Joži Šalej, Anže Vrabec • Oblikovalec svetlobe: Samo Oblokar • Producent: SNG Nova Gorica

Igralska zasedba: Peter Harl, Jure Kopušar, Matija Rupel, Urška Taufer, Žiga Udir; nastopa tudi: Anže Vrabec / Joži Šalej

Predstava bo v Kulturnem hramu Ignacija Borštnika Cerklje, v četrtek, 25. aprila 2019, ob 20. uri.
Trajanje: 90 minut brez odmora.


Vstopnice: Mojekarte.si
Info: www.smejmo.se / abonma@nasmejmo.se

Povezave

www.smejmo.se

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi