Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
1°C
ČET.
12°C
1°C
Oceni objavo

Koronavirus je prisoten tudi med nami

Preddvor, 29.oktobra 2020 - Novi koronavirus je navzoč v vseh slovenskih občinah, tudi Preddvor ni izjema. Potem ko smo v času spomladanske pandemije zabeležili 4 okužbe, je jeseni številka precej poskočila: v sredo, 28. oktobra je bilo skupno število kar 76. 14 dnevna incidenca je kazala 50 okužb, od tega jih je bilo kar 40 v zadnjem tednu. Všteti so tudi pozitivni brisi stanovalcev iz Doma starejših občanov: kot so zapisali na uradni spletni strani doma, je bilo 27. oktobra 6 okuženih stanovalcev in 6 zaposlenih, 2 stanovalca sta že ozdravela, eden pa je prejšnji teden v bolnišnici žal umrl.

»Okužb v naši občini je kar nekaj. Naj nas to opozori, da je treba delovati preventivno in dosledno upoštevati ukrepe. Čas počitnic in zaprtja vrtca je priložnost, da res delujemo čimbolj zaščitno. Zahvaljujem se vsem, ki sodelujejo pri tem, da se okužbe zameji, tudi staršem, ki so v času zaprtja vrtca to mirno sprejeli. Želim, da se v oziroma po tem jesenskem valu epidemije čim prej postavimo na noge,« je dejal župan Občine Preddvor Rok Roblek.

Ob razglasitvi epidemije je v Preddvoru znova vzpostavljena tudi dežurna služba občinskega štaba Civilne zaščite. Za informacije povezane z epidemijo in ukrepi jo lahko pokličete vsak delovnik od 10.00 do 13.00 na telefonsko številko 04 275-10-21 ali pišete na elektronski naslov civilnazascita.preddvor@gmail.com.  Poveljnik občinskega štaba CZ Aleš Drekonja ob tem poudarja, da je treba odloke in ukrepe upoštevati, tudi omejitve zbiranja, gibanja med 21. in 6. uro ter gibanja med občinami: »Čeprav je navedenih kar precej izjem, v katerih lahko najdemo razlog za pot v drugo občino, poskusimo to odložiti, drugam se odpravimo le, kadar je nujno. Vztrajamo doma, pojdimo v naravo, v preddvorski občini imamo za to odlične pogoje. Zdaj je treba malo potrpeti, pa bomo dočakali, da bo bolje.« Drekonja opozarja tudi na to, da je za nadzor upoštevanja ukrepov poleg inšpektorata pristojna tudi policija, globe za kršitve pa so od 400 € navzgor.
P. L. Premru

Oglejte si tudi