Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
23°C
5°C
Oceni objavo

FESTIVAL DRUŠTEV

Letošnje praznovanje občinskega praznika občine Preddvor je zaznamovala tudi skupna prireditev domačih in okoliških društev pod imenom FESTIVAL DRUŠTEV.

Veliki šotor na grajskem vrtu je bil poln obiskovalcev od vsepovsod. Festival se je začel z Mednarodnim folklornim festivalom: domača Folklorna skupina je v goste povabila: Folklorno društvo iz Šenčurja, Škofje Loke, folklornike italijanske skupnosti iz Hrvaškega Vodnjana, veterane srbskega društva sv. Sava iz Kranja in društva Blaž Jurko Razgor. Nastopila je tudi domača starejša folklorna skupina iz Preddvora. V nadaljevanju programa so zaplesali še člani društva Sožitje, zapela so dekleta iz naših vasi - Kvartet deklet, duo Naglič z Bele, mladi glasbeniki skupine Horuk z Jezerskega, vokalna skupina Plamenke, fantje iz Bašlja pa so predstavili vaški običaj "sprejem fantinov". Program sta s skečem zaključili Francka in Ančka, povezoval pa ga je humorist Kondi Pižorn.

Nekatera društva so se predstavila še na stojnicah, tudi kulinarične ponudbe ni manjkalo.

Zavod za turizem je tak Festival letos organiziral prvič in kot ocenjuje direktorica Mirjam Pavlič, je bil dobro obiskan, zanimiv in odmeven tako za nastopajoče, kot za obiskovalce, saj znajo društva vedno pokazat zanimive programe.

 

 

Oglejte si tudi