Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
22°C
5°C
Oceni objavo

V centru Preddvora je nova električna polnilnica

Ob rabi zelene električne in toplotne energije v javnih občinskih objektih, je Občina Preddvor dodala tudi možnost rabe električne energije z izgradnjo električne polnilnice za pogon električnih vozil.
Zeleni Preddvor postaja tudi na področju električne mobilnosti. Občina Preddvor   se je odzvala na razpis Eko sklada, ki z nepovratnimi sredstvi spodbuja občine za postavitev električnih polnilnic.

Investicijo izgradnje e-polnilnice, ki vključuje tudi ureditev samega prostora polnilne postaje v višini 6 tisoč evrov, sta sofinancirala Eko sklad in Občina Preddvor. Eko sklad je za sofinanciranje postavitve e-polnilnice v centru Preddvora namenil 3 tisoč evrov.

 Podjetje Gorenjske elektrarne je bilo izvajalec postavitve e-polnilnice. Podjetje je poskrbelo za fizično realizacijo projekta ter bo skrbelo tudi za vzdrževanje in obratovanje e-polnilnice. Polnjenje vozil je zaenkrat brezplačno.

 Novo e-polnilnico za električna vozila so odprli na javnem parkirišču pred občinsko stavbo v Preddvoru v sredo, 17. januarja 2018. Ob njej sta dve parkirni mesti za polnjenje z elektriko dveh vozil hkrati.

 S to pridobitvijo ima Preddvor dve e-polnilnici, prva e-polnilnico je od leta 2010 pri hotelu Bor pri jezeru Črnava.

 

 Doc. dr. Drago Papler

Oglejte si tudi