Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-1°C
JUTRI
12°C
-2°C
Oceni objavo

»Črnavci« na poti do novega otroškega igrišča

V Stanovanjski skupini Črnava, ki deluje v Preddvoru, si že več let želimo mladim ponuditi možnost preživljanja prostega časa na otroških igralih. V ta namen smo se povezali z Občino Preddvor, Slovenskim združenjem za trajnostno gradnjo – GBC Slovenija, lokalnimi podjetji in obrtniki v dobrodelno akcijo, preko katere se bo naša dolgoletna želja tudi uresničila.

Slavnostna otvoritev projekta je bila 23. marca letos, ko je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor obiskal Stanovanjsko skupino Črnava in pričel z deli na igrišču. Dela se bodo nadaljevala preko pomladi in poletja, s predvidenim zaključkom jeseni.

Prva faza je že za nami, in sicer so bila 8. maja opravljena vsa potrebna zidarska dela. Za delo so poprijeli dijaki Srednje gradbene šole in Gimnazije Maribor, pod mentorstvom njihovega učitelja Boštjana Čukurja, ki je javnosti poznan kot slovenski rap ustvarjalec 6-pack Čukur. Pri delu so svoj delež seveda prispevali tudi otroci in mladostniki, ki bivajo v Stanovanjski skupini Črnava, celotno dogajanje pa je spremljala tudi ekipa novinarjev iz otroške oddaje Infodrom (RTV Slovenija).

Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili vsem, ki ste prispevali svoj delež k uspešno izpeljani delovni akciji:

- prva zahvala gre glavnemu pokrovitelju projekta, Slovenskemu združenju za trajnostno gradnjo, GBC Slovenija;

- hvala Srednji gradbeni šoli in gimnaziji Maribor, ki je k nam, pod vodstvom učitelja g. Boštjana Čukurja, poslala krasne dijake drugega letnika, ki so odlično opravili zidarska dela;

- hvala g. Francu Robleku iz Bašlja za kamenje, ki smo ga brezplačno dobili iz kamnoloma;

- hvala podjetju Begrad iz Kranja za podarjen beton;

- hvala g. Josipu Ekarju, da je na lokacijo brezplačno pripeljal kamenje in beton;

- hvala mehiški gostilni Cantina Maria in Pizzeriji Urša Preddvor, da sta prispevala svoj delež k polnim želodčkom naših delavcev;

- hvala ga. Janji Sodnik iz GBC Slovenija za koordinacijo del;

- hvala županu Občine Preddvor, g. Roku Robleku za stalno podporo in pomoč (med drugim je bil odgovoren tudi za dvigovanje največjih kamnov v kamnolomu).

V projekt so se za naslednje delovne akcije sicer tudi že vključila podjetja:

- Jelovica iz Preddvora;

-  JUB Slovenija;

-  DomTrade Žabnica.

Vsem sodelujočim se iz srca zahvaljujemo za vso pomoč, donacije, čas, trud in pripravljenost sodelovati! Brez vas nam enostavno ne bi uspelo!

Hvala! 

Za Stanovanjsko skupino Črnava zapisala:

Mateja Oman Komurka, univ. dipl. soc. ped., vzgojiteljica v Stanovanjski skupini Črnava

Oglejte si tudi