Logo MojaObčina.si

Prebold

DANES
22°C
13°C
JUTRI
21°C
11°C
Avtor: OBČINA PREBOLD,

Javni poziv za predloge za kandidate za predsednico/predsednika in članice/člane občinske volilne komisije ter njihove namestnike za naslednji štiriletni mandat

Datum objave: 09. 09. 2021
Številka razpisa: 041-0001/2021

Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja Občine Prebold na podlagi 35. in 38. člena Zakona o lokalnih volitvah (Uradni list RS, št. 94/07 – uradno prečiščeno besedilo, 45/08, 83/12, 68/17 in 93/20 – odl. US)

objavlja

Javni poziv za predloge za kandidate za predsednico/predsednika in članice/člane občinske volilne komisije ter njihove namestnike za naslednji štiriletni mandat

Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja Občine Prebold objavlja javni poziv za predloge za kandidate za predsednico/predsednika in članice/člane občinske volilne komisije ter njihove namestnike za naslednji štiriletni mandat.

Predloge za predsednika in člane občinske volilne komisije ter njihove namestnike lahko podajo politične stranke, druge organizacije v občini in občani.

Predsednik in namestnik občinske volilne komisije se imenujeta izmed sodnikov ali drugih diplomiranih pravnikov. Poleg predsednika in namestnika se imenujejo tudi trije člani občinske volilne komisije in trije njihovi namestniki.

Rok za oddajo predlogov za predsednika in člane občinske volilne komisije in njihove namestnike je 8. oktober 2021. Predlogi se na Občino Prebold predložijo v pisni obliki po pošti ali osebno na naslov Občina Prebold, Hmeljarska cesta 3, 3312 Prebold ali po elektronski pošti na naslov tajnika občine obcina@prebold.si. Dodatne informacije so na voljo po navedeni elektronski pošti ali po telefonu na številki 03/703 64 00.

Predlogu za imenovanje mora biti predložena izjava predlagane kandidatke/kandidata, da se strinja s kandidaturo, za kandidatke/kandidate za predsednika komisije ali namestnika predsednika pa poleg soglasja tudi kopija dokazila o imenovanju v sodniško funkcijo ali o doseženi izobrazbi diplomiranega pravnika.

Všečkaj objavo