Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Preboldsko župnijo po šestnajstih letih zapušča župnik Damjan Ratajc

K nam je gospod Damjan Ratajc prišel pred šestnajstimi leti in nasledil priljubljenega pokojnega župnika Franca Sereca. Letošnje leto je tudi njemu prineslo veliko spremembo. Po čudovitem obdobju, ki ga je preživel z nami, je konec julija odšel novim izzivom naproti. 

Nov škof Maksimiljan ga je imenoval za župnika župnij Šmarje pri Jelšah, Sladka Gora in Sv. Peter na Kristan vrhu. Prav gotovo ga bo tudi tam čakalo veliko dela, saj je pred zaključkom celostna obnova župnijske cerkve v Šmarju, a se pusti presenetiti novim izzivom. 

Našim občankam in občanom sporoča: “Z veseljem sem bil med vami. Teh šestnajst let bivanja v Šempavlu me je zaznamovalo. Upam, da ste preko mojega načina življenja spoznali, da sem rad duhovnik in da mi Cerkev veliko pomeni. Po svojih najboljših močeh sem se trudil, da sem vam prinašal Boga. Želim, da bi se Jezusova zapoved ljubezni uresničevala v vsakem izmed nas. Želim, da bi znali in zmogli vedno potrpeti drug z drugim, da bi bili med sabo spoštljivi, da bi hodili z roko v roki in si pomagali. Samo če ste oz. smo skupaj, potem lahko vedno nekaj naredimo za kraj in za ljudi.”

Na novi poti mu tudi mi želimo vse dobro. 

Oglejte si tudi