Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

3. mesto za ekipo prve pomoči RKS – OZ Žalec Občina Prebold

Kozje, 3. 6. 2017 – RKS – Območno združenje Šmarje pri Jelšah, Občina Kozje in URSZR Izpostava Celje so v soboto dopoldne v Kozjem pripravili 23. Regijsko preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Rdečega križa in civilne zaščite. Prvo mesto je zasedla ekipa OZRK Šentjur Gasilska zveza Občine Šentjur 1, drugo mesto ekipa OZRK Velenje in tretjega ekipa RKS – OZ Žalec Občina Prebold.

Na preverjanju se je pomerilo 17 ekip iz celjske in zasavske regije. Namen tekmovanja je preveriti, kako so ekipe pripravljene za posredovanje ob morebitnih naravnih nesrečah in množičnih dogodkih, kjer se ljudje lahko poškodujejo. Tokrat so ekipe preverile svoje znanje ob štirih dogodkih, kjer so oskrbele poškodovane. To so: potres, poplava, delovna nesreča v gozdu in nesreča na javni prireditvi.


Predstavile so se tudi službe, ki sodelujejo pri posredovanju ob naravnih nesrečah oz. pri nalogah zaščite in reševanja - kinologi z reševalnimi psi, gasilci, potapljači, jamarji, policija, nujna medicinska pomoč, vojaška zdravstvena enota in Rdeči križ Krapina.

 

Oglejte si tudi