Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Anomalije v občini Prebold

Občina Prebold je majhna občina, ki ima izrazito dobro geografsko lega in čudovito okolje. Pa vendar je Prebold mesto duhov in na občini polne omare skritih okostnjakov.

 

Malo smo raziskali, kaj se dogaja v občini Prebold. Prelistali smo zapisnike občinskih sej in pridobili zanimive informacije. Hitro smo prišli do ugotovitve, da v občinski upravi nekatere stvari ne delujejo, kot bi morale. Občino Prebold že 4 mandate neprofesionalni župan Vinko Debelak. Pa je njegovo vodenje občine vredno zaupanja? Debelak ima lastno podjetje, ki se ukvarja z gradbenim inženiringom. S svojim podjetjem opravi veliko poslov v občini Prebold, pa nihče od občanov in občinske uprave ne vidi nasprotja interesov. Zanimivo! Preko svojega podjetja opravlja nadzore gradenj po občini in si tako nabira simpatizerje in izvaja klientelizem.

 

Občinski denar se porablja za plačevanje sodnih stroškov in odškodnin, župan Vinko Debelak zlorablja svoj položaj!

Pri prebiranju zapisnikov občinskih sej, ki so tudi javno dostopni, hitro ugotoviš, da so nespametne odločitve župana drago stale občino. Največ odškodnin in sodnih stroškov vsako leto občani plačamo zaradi nespametnih odločitev župana pri denacionalizaciji premoženja, ki ga je imela v upravljanju občina Prebold. Zaradi konflikta z lastniki oz. dedičem Alešem Paulinom pri denacionalizaciji, je občina imela od leta 2013 do danes za slabih 200.000 EUR odhodkov z naslova odškodnin in sodnih taks. Nekdo je tukaj močno zamočil, odgovarjal pa nihče. Spodaj predstavljeni odhodki so v glavnem iz naslova odškodnin dedičem Paulin in sodnih stroškov.

 

leto 2014 - 25.594 €

leto 2015 - 35.237 €

leto 2016 - 82.539 €

leto 2017 - 23.525 €

leto 2018 (do junija) - 15.168 €

 

Zaradi nespametne denacionalizacije, premoženje, ki je bilo nekoč v upravljanju občine Prebold, vidno propada. Naj omenim največjo sramoto mesta Prebold:

-       Propadajoča graščina Prebold;

-       Zanemarjeni ribniki, ki so bili nekoč naš navdih in prostor za sprostitev;

-       Zapuščeno smučišče Cestnik;

-       Sporna prodaja zemljišč Nad tovarno, ki jih je občina prodala pa le te niso bile v lasti občine.

 

Prav je, da se takšne anomalije predstavijo občanom, ki se bodo že konec tedna odločali, koga podpreti za župana. Sami presodite, je sedanji župan še vreden zaupanja? Bomo še naprej plačevali odškodnine in pravne takse zaradi nesposobnosti in laži, ki jih predstavnik občine trosi na sodišču. V sodnih spisih je razvidno, da se je župan na veliko sodnih razpravah ujel v zanko lastnih laži.

 

Več o slabem delu župana si lahko preberete tudi v prispevkih na naslednjih povezavah:

https://www.delo.si/novice/slovenija/majhna-zmaga-za-izcrpano-obcino-prebold.html

https://www.delo.si/novice/slovenija/dedici-grascakov-s-tozbo-nad-obcino-prebold.html

https://www.mladina.si/89552/grascina-brez-lastnika/

Oglejte si tudi