Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
1°C
JUTRI
14°C
-1°C
Oceni objavo

KUD Polzela z razstavo likovnih del v preboldski knjižnici

Od 5. maja do 12. junija 2021 je v Občinski knjižnici Prebold v času njene odprtosti na ogled razstava slik čebel, medovitega cvetja in panjskih končnic. Svoje izvirne stvaritve je na ogled postavilo 16 članov likovne sekcije Kulturno-umetniškega društva Polzela.

V društvu z 32-letnim obdobjem delovanja ustvarja 66 članov s širšega območja Slovenije. Vselej najdejo aktualno tematiko in ker je bilo preteklo leto razglašeno za mednarodno leto rastlin, slovenski čebelarji pa so praznovali 270 let spomina na priznanega čebelarja Antona Janšo, je bil to več kot spodbuden razlog za novo ustvarjanje.

Predsednica likovne sekcije KUD Polzela Sonja Jezernik je ob postavitvi razstave v preboldski knjižnici povedala: »Razstavo smo likovniki s Polzele postavili že lani na gradu Komenda, vendar zaradi razglasitve epidemije ni bilo mogoče, da bi krožila po Savinjski dolini, kot smo načrtovali. Zdaj se nam je odprla priložnost, da likovna dela razstavimo v Občinski knjižnici Prebold, če pa bodo razmere dovoljevale, bo razstava s čebelarsko tematiko obiskala tudi druge prostore v drugih krajih po naši regiji. Ob ogledu naj vas spremlja misel, da med dela čast čebelam, ljubezen pa človeški duši.«

Besedilo: Lea Felicijan

Fotografije: Darko Naraglav

Oglejte si tudi