Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Zmagovalca glasbenega natečaja glasbene šole Cecilija, KGD Polzela

Letos poleti je glasbena šola Cecilija, KGD Polzela, za učence razpisala glasbeni natečaj. Žal sta se na razpis prijavila le dva učenca. Oba sta se odlično izkazala. Prvo nagrado je osvojil mladi Tim Cizej, nadarjeni pianist, takoj za njim pa se je uvrstila nadarjena flavtistka Tina Uratnik.

 

Natečaj je zahteval notirano skladbo, ki je zapisana za kateri koli instrument, zbor ali orkester. Timova skladba se imenuje Ufi vu vji ipmohjvipif in je zapisana v tajni pisavi. Če ime dešifriramo, dobimo angleško verzijo Ode to The Enlightened, kar v slovenščini pomeni Oda razsvetljenim. Skladbo je posvetil ljudem, ki dandanes še vedno razmišljajo s svojo glavo, vendar Tim opaža, da je danes in v trenutnih razmerah tega vedno manj. Skladbo je sicer napisal le zaradi natečaja, vendar je ob skladanju ugotovil, da mu to postaja vse bolj všeč, zato upa, da bo v prihodnje melodije večkrat zlil na papir. Najboljše pri glasbi mu je to, da ne potrebuje besed.

 

 

Tina v tem letu obiskuje že sedmi letnik glasbene šole, nadaljnje ukvarjanje z glasbo pa bo zagotovo pomemben del njenega življenja tudi v prihodnje. Nikoli ji namreč ni manjkalo glasbe, poleg flavte se ukvarja tudi s solopetjem, pili klavirsko znanje, odločila pa se je, da z nakupom violine zaviha rokave in te veščine osvoji sama. Na natečaj se je prijavila s skladbo Poskočni palček. Zanjo jo je navdihnil koncert simfoničnega orkestra.

 

Glasbena šola Cecilija, KGD Polzela, je nadvse navdušena nad mladimi nadobudnimi glasbeniki, ki si poleg učnih ur in šolskih obveznosti vzamejo čas tudi za glasbeno ustvarjanje. V glasbeni šoli to vsekakor spodbujajo, saj ni prvič, da so razpisali glasbeni natečaj. Upajo, da jim tudi v prihodnje uspe organizirati še več glasbenih natečajev in k sodelovanju spodbuditi še več nadobudnih učencev.

 

 

Živa Avžner

Oglejte si tudi