Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

Zlatoporočenca Rozika in Martin Kodre

V soboto, 23. aprila 2022, sta zakonca Kodre v cerkvi sv. Marjete na Polzeli z družino praznovala 50 let svojega zakona.
Lahko bi rekli, da je Roziko in Martina združilo zeleno zlato. Rozika je kot mlada obiralka hmelja prišla iz Haloz in pomagala na kmetiji Martinove družine. Iskrice so preskočile in mladi par se je zaljubil.

V braslovški cerkvi sta si na prelep dan, 15. aprila 1972, obljubila zvestobo in kmalu ustvarila čudovito družino. Iz Malih Braslovč sta se preselila na Polzelo. Rodili so se jima trije otroci: Zlatka, Jasna in Grega. Rozika je delala v Tovarni nogavic, tudi Martin je nekaj časa delal tam, nato pa je poklicno pot nadaljeval v Sipu Šempeter.

Kmalu sta si zgradila svojo podvinsko zidanico, za katero se razprostira velik vinograd kernerja in modre frankinje. Tudi v svojih zrelejših letih sta aktivna in veliko časa preživita v naravi, osvajata bližnje in daljne vrhove, delata na njivi in v vinogradu, kjer pridelujeta vrhunsko vino. Za njuno mladostnost in toplino so jima zelo hvaležni vnuki Živa, Zoja, Nik in Neja.

Družina jima želi še ogromno zaljubljenih trenutkov in veliko skupnih let ter da še naprej ostaneta tako mladostna, kot sta.


Živa Avžner

Oglejte si tudi