Logo MojaObčina.si
JUTRI
9°C
4°C
PET.
16°C
1°C
Oceni objavo

Zlata poroka Ivice in Marjana Severja

Vsaka okrogla obletnica skupnega zakonskega življenja je nekaj lepega, posebnega, doživetega. Še posebno radi proslavljamo zlato poroko, 50 let skupnega življenja, ko so zakonci običajno še vedno v dobri življenjski kondiciji. Tako sta na drugo februarsko soboto Ivica in Marjan Sever, doma s Polzele, praznovala 50 let skupnega življenja, zlato poroko. Obred z zlato poročno mašo v polzelski župnijski cerkvi sv. Marjete je bral župnijski upravitelj Župnije Polzela Vlado Bizjak, med mašo pa je prepeval kvintet Lastovka s Polzele.

Marjan se je po končani srednji šoli zaposlil v Emu Celje, nato v Sipu Šempeter, do leta 1990 je bil zaposlen v Garantu na Polzeli, zadnja leta pred upokojitvijo pa je imel svoje podjetje. Žena Ivica, doma iz Velenja, se je po poroki preselila na Polzelo, z Marjanom pa sta zgradila lep dom, v katerem je Ivica odprla kemično čistilnico. V zakonu sta se jima rodila sin Tomaž in hči Simona, katera zdaj nadaljuje s hišno tradicijo - kemično čistilnico in pralnico. Družina se je v teh letih povečala za tri vnuke – Urško, Nejca in Matica, ki so zlatima dedku in babici v posebno veliko veselje.

Pred 15 leti sta se upokojila. Na jesen življenja Marjan rad zahaja v Podvin, kjer ima lep sadovnjak, Ivica pa skrbi za dom in družino, rada pa priskoči na pomoč hčerki Simoni.

 

Tone Tavčer

 

Na slikah nekaj foto utrinkov z zlate poroke zakoncev Sever

Oglejte si tudi