Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
11°C
3°C
Oceni objavo

Polzelske krvodajalske akcije se je udeležilo več kot 100 krvodajalcev

Bodimo natančni: 101 krvodajalec. Zvesti krvodajalci so se odzvali naši prošnji za darovanje krvi, za kar se jim iskreno zahvaljujemo. Novembra lani se je akcije udeležilo 80, marca letos pa 71 krvodajalcev.

V zadnjem času so transfuzijske službe potrebovale predvsem kri krvnih skupin A in 0, zato smo s SMS-sporočili k odvzemu na celjski transfuzijski oddelek povabili krvodajalce teh skupin. Na zadnjo akcijo na Polzelo smo povabili krvodajalce vseh krvnih skupin.

SMS-način vabljenja krvodajalcev se je pokazal kot najučinkovitejši, saj imamo pri roki ves čas mobilne telefone in se vabilu lahko tudi takoj odzovemo, kar je v krvodajalstvu bistvenega pomena, kajti v določenem trenutku potrebuje transfuzijska služba za operacijo kri točno določene krvne skupine. Krvodajalci se vedno množično odzovejo našemu vabilu, kar je odraz njihove humanosti do sočloveka.

Zaradi zagotavljanja nemotenega zdravljenja s krvjo je darovanje krvi nujna zdravstvena storitev, zato za darovanje krvi ni treba izpolnjevati PCT-pogoja. Toda v skrbi za vaše in naše zdravje bomo še naprej izvajali vse zaščitne ukrepe za preprečevanje širjenja okužbe s covidom-19. Zato bomo krvodajalce ob naročilu in vstopu na transfuzijsko ustanovo ali krvodajalsko akcijo prosili za informacijo o epidemiološkem PCT-statusu. Tako bomo vsem omogočili varno okolje za darovanje krvi. Za vaše razumevanje in odgovorno vedenje se vam zahvaljujemo.

Naslednja krvodajalska akcija bo v Hotelu Prebold 21. oktobra od 7. do 10. ure.

Oglejte si tudi