Logo MojaObčina.si

Polzela

JUTRI
31°C
11°C
SOB.
30°C
13°C
1744

Zbiranje starega papirja v VDC Muc

V Varstveno-delovnem centru Muc že nekaj let zbiramo star papir po občinah Spodnje Savinjske doline. Papir zbiramo tako, da v posameznem kraju en dan razdelimo listke, kdaj bomo pobirali papir, potem pa ga tisti dan gremo pobrat. Najraje imamo, da nam stranke papir pripravijo kar za cesto oziroma na vidno mesto s ceste. Nekateri nas obvestijo, kam so ga pripravili, da ga ne bi spregledali ali pozabili.

Za papir imamo postavljene tudi zaboje, v katere ga lahko odpeljete, če se vam ga nabere. Ti zaboji so postavljeni na naslednjih lokacijah:

- Rakovlje 18, Braslovče, kmetija Ušen, viden s ceste,

- Preserje 16b, Braslovče, VDC Muc, pred vhodom,

- Grajska vas, Gasilni dom, za oglasno desko,

- Šolska ulica 1, Polzela, Butik Muc, za Občino,

- Savinjska cesta 257, Polzela, stari Bar Pevec.

Ko je papir zbran in pripeljan v Preserje, ga uporabniki skrbno preberejo, saj se med njim skriva tudi kakšna stvar, ki ni papir, npr. plastika, polivinil, karton, blago, smeti ... Papir zmečejo v zabojnik in ko je poln, pokličemo Dinos, ki papir odkupi in poskrbi za odvoz.

Z denarjem, zbranim od papirja, uporabniki dobijo lepo nagrado, privoščimo si lahko kakšen izlet, gremo na letovanje in si lahko privoščimo nadstandardne dejavnosti, ki jih ministrstvo ne krije.

Poleg tega se uporabniki pri tem delu tudi socializirajo, saj so v stiku z ljudmi, z naravo in se počutijo koristni.

Vsem, ki nam dajete papir in ga hranite za nas, se najlepše zahvaljujemo ter se veselimo, da tako ostane tudi v prihodnje.

Urška Pipan

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi