Logo MojaObčina.si
JUTRI
24°C
6°C
NED.
21°C
9°C
Oceni objavo

Sadika češnje in knjiga uspavank za novorojenčke

V Občini Polzela posvečamo posebno skrb tudi novorojenčkom in njihovim staršem. Tako je župan Jože Kužnik v sredo, 17. junija 2020, tokrat zaradi epidemije več kot mesec dni kasneje,  na dogodek povabil 56 najmlajših občanov rojenih od 1. 1. do 31. 12. 20219, od tega 30 punčk in 26 fantkov. Letošnjega sprejema se je udeležila dobra večina povabljenih, poudariti velja, da je novorojenčkov iz leta v leto več (leta 2018 49 otrok), kar je zelo razveseljivo za Občino Polzela.

 

Župan je v svojem nagovoru izrazil veselje da so se tako številčno odzvali vabilu. Med drugimi je dejal: »Tega dogodka se vedno veselim. Veselim se, ko lahko nagovorim starše, ki ste pripeljali na sprejem svoje otroke, ki so veliko bogastvo za občino, največje pa za vas starše, ki ste osrečeni s starševstvom. Zavedamo se, da imate starši z otroki veliko skrbi, najtežje delo pa vas šele čaka, to je vzgoja otrok. «

 

Poleg denarne nagrade v višini 180 evrov, katero občina nameni že ob rojstvu otroka, je župan vsakemu novorojenčku podaril simbolno darilo: uspavanko Hitro pod odejo, avtorice Sabine Posedel in sadiko medovite rastline – češnje, ki jo bodo najmlajši lahko zobali, že ko bodo prestopili šolski prag. Slednja pa bo zagotovo v trajen spomin celotni družini, ko bodo čez nekaj let lahko v senčki sedeli pod domačo češnjo.

 

Z glasbenimi vložki je dogodek popestrila učenka GŠRS Žalec Estera Kužnik. 

 

Po obdarovanju in čestitkah posameznim staršem so le ti naredili skupno fotografijo z županom, nato pa kramljali in se sladkali ob grajski sladici za katero je poskrbel Atelje Q, ki bo odslej na gradu Komenda razvajal tudi vaše brbončice.

Lidija Praprotnik

 

Oglejte si tudi