Logo MojaObčina.si

Polzela

DANES
10°C
-7°C
JUTRI
10°C
-6°C
4774

Urejanje poti v parku Šenek

Na Polzeli imamo čudovit park iz druge polovice 19. stoletja. Zasnoval ga je dunajski krajinski arhitekt Swensson. Šenek je eden izmed najlepših drevesnih parkov v Savinjski dolini. Žal pa park večino časa sameva, obiskujejo ga redki sprehajalci. Ko pomislimo, zakaj je tako, se pojavi vprašanje urejenih poti, primernih za vse, za starejše, pa tudi za mamice z otroškim vozičkom. Manjka tudi parkirišče ob vstopu v park. In če pomislimo še na pomanjkanje otroških igrišč na Polzeli, bi obiskovalce v park pritegnila tudi igrala.

Občina Polzela, ki je lastnik in urejevalec parka, je naročila izdelavo načrta krajinske arhitekture. Načrt bo omogočil utrditev obstoječih poti po parku, predvidel manjše parkirišče v spodnjem delu in postavitev nekaj igral. Park bi želeli odpreti tudi na severno stran, skozi občinski gozd v smeri proti Slatinam. Seveda so vse naše ideje in načrti povezani s financami in soglasji.

Ena izmed nujnih izboljšav v parku je ureditev pešpoti skozi gozd od glavne ceste. Urejanje te poti smo že začeli. Ob tej priložnosti se zahvaljujem članom Karate kluba Polzela in Powerlifting kluba Polzela za njihovo sodelovanje na prostovoljni delovni akciji, ki je bila v soboto, 13. februarja 2021.

Bomo videli, kaj prinese to leto parku Šenek. Nekaj izboljšav gotovo.


Damjan Jevšnik

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi