Logo MojaObčina.si
JUTRI
11°C
3°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

Tekmovanje "Mini paleta 2020" prebuja likovna ustvarjanja osnovnošolcev

Kulturno-umetniško društvo Polzela, likovna sekcija Polzela, je letos kljub temu, da je leto zaradi novega virusa nenavadno in polno presenečenj, uspelo pripraviti "Mini paleto 2020". Organizatorka projekta Klavdija Sitar, ki je projekt v imenu KUD Polzela skupaj z drugimi člani KUD Polzela pripravila in izpeljala, je ob odprtju razstave mladih ustvarjalcev dejala, da jo neizmerno veseli, da se ustvarjalni duh kljub novim časom ni izgubil ter še vedno živi v mladih likovnikih. 

 

Udeležba je bila ne glede na nove omejitve zelo razveseljiva, saj se je letošnje Mini palete udeležilo 25 otrok iz vse Slovenije, ki so skupaj na ogled postavili 32 likovnih del. Ob odprtju razstave, ki je na ogled na gradu Komenda do konca septembra, je predsednica likovne sekcije Sonja Jezernik povedala, da je udeležba otrok dokaz, da je projekt na pravi poti. Projekt Mini paleta ima zagotovo tudi noto povezovanja generacij, saj je neprecenljivo videti, da pri udeležbi ne sodelujejo le otroci in starši, temveč tudi babice in dedki, ki svoje vnuke nežno in ustvarjalno vodijo po poteh spoznavanja kulture in likovnega ustvarjanja.

 

Izbor nagrajenih likovnih del je letos opravil akademski slikar Narcis Kantardžić, ki je imel zelo težavno delo. Kakovost oddanih del je bila namreč izjemna. Priznanja in palete jim je podelila Klavdija Sitar, ki se je v svojem nagovoru vsem sodelujočim zahvalila za sodelovanje in pri tem povedala, da kultura kali in ustvarja narod ter njegovo identiteto in nanjo ne smemo pozabiti, temveč jo spodbujati in razvijati.

 

ZLATO MINI PALETO 2020 je prejel NEJC LANIŠNIK iz OŠ POLZELA, SREBRNO MINI PALETO 2020 je prejela NIKA HABJAN iz OŠ PRULE TABOR, BRONASTO MINI PALETO 2020 pa je prejel JAKA PIKL iz OŠ PREBOLD.

 

Predsednik KUD Polzela Marko Slokar, ki se odprtja žal ni mogel udeležiti, je v sporočilu zbrane prijazno pozdravil ter gostom in udeležencem izrekel dobrodošlico. Poudaril je moč pozitivnega povezovanja in dobre misli. Še posebno v tem obdobju novih izzivov. Vsak sodelujoči likovni ustvarjalec je za svojo udeležbo prejel priznanje KUD POLZELA in simbolično darilce. S simboličnimi darilci so pri projektu sodelovali Občina Polzela, Občina Žalec, Drobtinka, d. o. o., Griže, Svet stekla, d. o. o., Celje, Fivia, d. o. o., Vojnik in Neu Zilli, d. o. o.

Vabljeni na ogled izjemnih del mladih ustvarjalcev.

 

Klavdija Sitar

Oglejte si tudi