Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
5°C
JUTRI
10°C
5°C
Oceni objavo

Zadnji turnir odbojke na mivki

V društvu zYpper smo pripravili še zadnji turnir odbojke na mivki v Občini Polzela, natančneje na Bregu pri Polzeli. Prvega smo izpeljali v mesecu juniju in se tako z novimi in bolj dodelanimi organizacijskimi izkušnjami še bolje pripravili na zadnjega v poletni sezoni 2021. Tokrat je bilo napovedano jasno vreme brez možnih padavin. Priprave so tekle že nekaj dni pred tem, vse pa smo strnili v sobotno jutro. Pripravljati smo se začeli že ob 7. uri zjutraj in do 9. ure je bilo vse nared. Že dva dni pred turnirjem smo zapolnili vsa mesta za turnir odbojke na mivki. Projekcija, ki je bila pripravljena, je vsebovala največ 12 ekip. Ko je bila ura nekaj minut čez 9. zjutraj, so se ekipe počasi začele prijavljati, sledil je žreb in nato prva tekma. Malo pred začetkom turnirja je v ozadju začela igrati ambientalna house glasba, ki jo društvo zYpper s srcem podpira, okoli 13. ure pa sta se pridružila dva mlada didžeja iz celjskega okoliša, AK in El Timo, ter vzdušje in popestritev dogajanja dvignila na pravi poletni "vajb". S tem sta še bolj povezala publiko in našo zgodbo zYpper, ki skrbi za razvoj tovrstne elektronske glasbe v regiji.

Turnirja odbojke na mivki se je udeležilo 12 ekip. Igralo se je po sistemu dveh dobljenih strelov do 15 točk in morebitno tretjega do 11 točk. Ekipe so bile tokrat še bolj izenačene in prav gotovo ni manjkalo atraktivnih potez. Izkušnja vročega poletnega dne iz prvega turnirja nas je naučila, da smo tokrat bili bolj pripravljeni na peklensko vročo mivko in jo med tekmami tudi ohladili. Prišel je tudi čas kosila, ki nam ga je pripravila Pivnica Rock Kapija iz Žalca, meso pa je delno sponzoriralo Mesarstvo Čas. Turnir smo končali v poznih večernih urah, finale pa smo že skoraj odigrali v zelo zatemnjenih pogojih.

Zmagovalci prvega zYpper turnirja so bili “COXLONG” s Polzele, drugo mesto je osvojila “ODV Mojca” iz Velenja, tretje mesto pa “Mešani” člani društva zYpper.

Zahvala gre vsem partnerjem dogodka, ki so pristopili k projektu in prispevali svoj delež. V prvi vrsti Občina Polzela, Stadion Shop, blagovna znamka Lumins, Reprazent.me, Pivnica Rock Kapija iz Žalca, Kreativna Fabrika in Tenis klub Metulj iz Šempetra.

Se ponovno vidimo v poletni sezoni 2022, ko bo zYpper OPEN spet zaživel v Občini Polzela.

 

Ljubo Kumer

Oglejte si tudi