Logo MojaObčina.si

Polzela

DANES
27°C
14°C
JUTRI
25°C
11°C
Deli

Pomagajmo Migojničanom pri obnovi hiše

Po nedeljskem požaru večstanovanjske hiše v Migojnicah so za namestitev stanovalcev v začasnih stanovanjih poskrbeli na Občini Žalec, nekaj jih prebiva pri sorodnikih. Stavbo so stanovalcem z začasno plastično folijo pomagali prekriti gasilci PGD Griže, ki so priskočili na pomoč tudi pri čiščenju poškodovane stavbe in okolice.

Občina Žalec je stanovalcem že zagotovila finančna sredstva, ki jim bodo v pomoč pri trenutnih stroških zaradi požara. Stanovalce skrbi, da jih bo prehitelo slabo vreme, zato si želijo, da bi hišo čim prej na novo pokrili. Njihovi skromni mesečni prihodki ne bodo zadoščali za financiranje obnove stavbe, na kateri bo po oceni gradbenih strokovnjakov potrebno porušiti mansardni del do 2. plošče in pozidati novega ter ga pokriti z novo streho, kar jih bo stalo približno 60.000 evrov.

 

Prostovoljne prispevke bodo začeli na terenu zbirati prostovoljci Krajevne organizacije Rdečega križa Griže, finančna sredstva pa zbira tudi žalsko območno združenje Rdečega križa, da bomo skupaj stanovalcem lahko zagotovili novo streho še pred zimo:

-  naziv: RKS – OZ Žalec, Hmeljarska ulica 3, 3310 Žalec;

-  namen: Pomoč Migojničanom;

-  koda: CHAR;

-  TRR: SI56 1010 0005 5598 261;

-  sklic: SI00 2019-20.

 

V naslednjih dneh bodo ustanovili tudi odbor, ki bo skrbel za potek izvedbe del in pregled finančnih sredstev.

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi